Alltid bra renovera innan visning

Det är ju högsäsong för att köpa och sälja villor, radhus och fritidshus under vår och sommar. Det är ju nu som man börjar längta ut till altanen, trädgården och huset på landet där man kan stiga ut på trappan och sitta med sin kaffekopp och njuta av utevistelsen. Därför är det ett ganska högt tryck på de hus och villor som är ute till försäljning. Länge har det ju varit säljarens marknad, eftersom efterfrågan länge har varit högre än efterfrågan, men vi ser att det är tvärtom under de senaste månaderna. Marknaden har mattats av till en del, på grund av högre krav på amorteringar på lånen numera. Av den anledningen har efterfrågan sjunkit något, vilket har gett konsekvenser att det tar något längre tid att sälja sin villa. 

Renovera för att få fler intresserade

Med den kunskapen i minnet kan det vara bra att tänka till innan man lägger ut sin villa, radhus eller bostad till försäljning. Det är aldrig bra när ett hus står ute för försäljning länge. Alla som uppehåller sig på bostadsmarknaden vet att kunderna kan riskera att tro att det är något fel på ett hus som ingen annan kund är intresserad av. De flesta husförsäljare vill ha en snabb och lätt husförsäljning. Då kan man passa på att renovera huset innan man lägger ut det för försäljning. Har man en nyrenoverad villa är det lättare att få så många spekulanter som möjligt. Och det är en bra start.

Vad som är viktigt renovera

Om man ska renovera huset, just inför en försäljning finns det sådant som är viktigare att renovera än annat. Många som vill köpa ett hus är intresserade av att vissa rum är nyrenoverade än andra. Dessa är:

  1. Badrum – både badrum och kök är rum som snabbt slits ut, då man hanterar mycket vatten där. Då är det framför allt våtutrymmen i badrummet och köket är viktiga att förnya.
  2. Kök – många vill helst att köket är nyrenoverat för att de ska bli intresserade. Köket är oftast ett hems hjärta och då vill man ha just ett av de viktigaste rummen så fräscht som möjligt.
  3. Vardagsrum – om köket är hemmets hjärta, brukar vardagsrummet vara hemmets finaste rum, och det stället där man umgås som mest.
  4. Fasad – när spekulanterna kommer för att titta på ett hus, är det fasaden de ser först. Är det då en sliten fasad, tappar man snabbt intresset. Har man en ful fasad är det viktigt åtgärda det så att köparna blir intresserade.
15 May 2019