Är ditt hus säkert?

Det finns alltid en risk för ett inbrott och nu mer än någonsin gäller devisen om att tillfället gör tjuven. Varför? Jo, därför att det finns en minimal risk för en tjuv att åka fast vid detta typ av brott – tar man inte en sådan på bar gärning så kommer förmodligen utredningen att läggas ner och allt detta på grund av bristande resurser hos polisen. Att man måste prioritera andra brott är givet – men att ett inbrott helt glöms bort och stoppas i arkivet är ett symptom på ett stort problem som måste lösas. Polisen måste helt enkelt få bättre resurser så att vanliga husägare återigen kan slappna av.

Tjuvar har dessutom blivit fräckare och med detta menar vi att det inte spelar någon roll huruvida du är hemma eller inte; du kan sitta och kolla på tv medan en tjuv kliver in genom din dörr och går igenom ditt hus medan du ovetande sitter och följer en spännande film. 

Finns det då någon anledning att bli rädd? Ja, och nej. Ett inbrott är naturligtvis oerhört kränkande och bara känslan av att en objuden gäst varit inne i sitt hem känns fruktansvärt. Men – i många fall så har man sig själv att skylla och man kan faktiskt försvåra för en tjuv också. Missförstå oss rätt här – det är aldrig ditt fel att en tjuv tar sig in i ditt hem i Stockholm; men du måste gör allt i din makt för att förhindra detta och för att tvinga tjuven att välja ett annat hus för sitt smutsiga uppsåt.

Kontakta en låssmed i Stockholm

Hur? Genom ökad säkerhet och där du initialt tar kontakt med en låssmed. Bor du i en lägenhet i Stockholm så kommer en låsmed att kunna hjälpa dig med alla tänkbara lösningar för att säkra ditt hem.

Det kan innebära lås på dina fönster, på din balkong och där en låssmed kanske rekommenderar en ny säkerhetsdörr. Vidare så kommer han även att se över dina lås på källar- och vindsförråd och du ska alltid se denna kostnad som en ren investering och en garanti för att slippa ett framtida inbrott.

Att själv sätta sig i förarsätet och på egen hand bestämma över sitt hem igen är idag lite av en nödvändighet och speciellt i Stockholm där inbrotten ökat markant. Kontakta en låssmed och gör ditt hem till en säker och trygg plats igen.

5 Sep 2016