Att bygga en balkong – Lägg till värde till din bostad

Funderar ni på att bygga ut på er bostad, kanske en balkong eller varför inte en hel uppsättning med balkonger för er förening? Här kan ni läsa mer om processen att bygga en balkong och hur det kan höja både värde och komfort i er bostad.

Att bygga balkong till bostadsrättsförening kan höja både bostadens värde, utseende och komfort. Att ha en egen oas där man kan njuta av sitt morgonkaffe eller bara ta in frisk luft och solsken är något som många drömmer om. När man bor i en lägenhet kan det vara särskilt trevligt att kunna gå ut och få en paus från vardagens stress utan att lämna sitt eget hem. Detta ger inte bara en ökad livskvalitet, utan det kan också vara en lönsam investering. Vid en försäljning kommer man nämligen att få tillbaka mer pengar än de som investerats i byggandet av balkongen. Men vad kostar det egentligen att bygga en balkong?

Oavsett typ av bostad kan det vara både estetiskt tilltalande och praktiskt att ha en balkong. Priset för att bygga en balkong kan variera, men i genomsnitt kan man räkna med att det landar på ungefär etthundratusen kronor, inklusive både material och arbetskostnader. Visst är det en betydande summa, men det är en investering som är väl värd det i slutändan. För de pengar man investerar får man inte bara en ökad livskvalitet, utan också en ökad bostadsvärde. I praktiken kan man säga att de pengar som används för balkongbygget återbetalas vid en eventuell försäljning av bostaden.

Öka bostadens värde - En balkong gör skillnad

Mäklare som säljer bostäder bekräftar att värdet på en bostad kan öka med omkring tio till femton procent när man lägger till en balkong. Detta innebär att man faktiskt kan få tillbaka mer vid en försäljning än vad man ursprungligen betalade för lägenheten. I samarbete med det företag som ska genomföra balkongbygget kommer man överens om design och storlek på balkongen, för att säkerställa att den passar bostadens utseende och stil. Om det är en bostadsrättsförening som planerar att genomföra balkongbygget kan det vara så att alla balkonger har samma utseende för att ge huset en enhetlig karaktär.

25 Oct 2023