Att montera markiser i Stockholm

Den som vill sätta upp markiser över balkongen hemma i Stockholm gör klokt i att fundera över stabilitet och risker. Helst låter man proffsen göra jobbet.

“Jag tycker absolut att vi ska försöka hitta någon kunnig hantverkare som kan erbjuda sig att installera balkongmarkiser i Stockholm.” Melinda gav raka besked till maken. Han hade dragit på det där med att skaffa markiser till balkongen. Detta eftersom han inte kunde släppa tanken på att han borde kunna sätta upp dem själv.

Det var bara det att när han försökte sätta sig in i hur det bäst skulle göras, så verkade hela projektet i det närmaste oöverstigligt. Han insåg nämligen att det var av yttersta vikt att markiserna monterades på ett stabilt och säkert sätt. Annars skulle minsta lilla kastvind få dem att lossna. Utfällda markiser gav ju ett stort vindfång.

Firman som sålde markiser fick sätta upp dem

Ingenting hade alltså blivit gjort, trots att det var ett par år sedan som de bestämt sig för att sätta upp markiser över balkongen. Nu såg Melinda ingen annan råd än att själv ta tag i saken. Hon letade reda på en firma som både sålde och installerade markiser och fick dem att bekräfta att de följde de säkerhetsstandarder som branschen rekommenderade.

De kom för att titta på balkongens och ytterväggens konstruktion för att säkerställa att dessa skulle kunna klara av vikten och belastningen från markisen, även under blåsiga dagar. Som en säkerhetsåtgärd föreslog de att paret skulle satsa på markiser med automatisk styrning som gjorde att de drogs in vid starka vindar. Äntligen var projektet på väg att realiseras.

2 Aug 2023