Behöver du en sanering i ditt hus?

Har du funnit ditt drömboende på landet eller vid havet och längtar efter att bo där, men det finns asbest i eternitplattor eller ingrodd smuts som du inte kan tvätta bort? Gör en sanering.

När man ska utföra en sanering i Norrköping går det att fixa det mesta, även om man skulle behöva riva ut lite byggmaterial eller plankor. Ett snyggt hus med fint läge i Norrköping är värt att restaurera och bevara, och det finns specialister som är allround inom sanering. Anlita dem och få hyfs på huset. Exempelvis asbest är ju oerhört farligt men det visste man inte om när man byggde med det. Då såg man bara de perfekta byggegenskaperna.

Att riva ut och sanera

När man sanerar asbest måste det ske med otrolig yrkesskicklighet, för fibrerna är så små att de inte syns, och de svävar i luften under lång tid. De är mycket skadliga att inandas, som alla vet. Andningsskydd är viktigt vid sådana jobb och man angriper problemet utifrån speciella procedurer. Som privatperson ska man absolut inte ge sig på ett sådant jobb. Däremot kan man utnyttja sitt ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden.

Luktar det illa under ett golv eller i en skrubb, kan man behöva ta bort plankor och lister och titta efter. Katter och hundar kan ha förorenat, och ibland hittar man döda möss i gamla hus. Saneringsfirman i Norrköping hjälper dig att riva och rensa, rengöra och desinficera, så att du får känslan av fräschör och trivsel i ditt hus.

20 May 2021