Bygg Hus & Sälj

Om du vill investera en större summa pengar och få avkastning relativt fort så har vi ett hett tips till dig. Att bygga ett hus och sedan sälja det. Kanske sitter du redan på en stor tomt och kan tänka dig att stycka den? Eller äger du mark? Kanske har du fått ett erbjudande om att köpa mark eller tomter billigt? Då kan detta passa bra för dig. Detta ger mer avkastning än att köpa och renovera lägenheter för att sedan sälja igen. Dock kan det behövas lite mer tid då huset ska byggas från grunden och inte bara renoveras.

Bygga Huset

Steg ett är att hitta en arkitekt som kan hjälpa dig att rita och planera huset. Med hjälp av en arkitekt kan du få ett hus som är estetiskt snyggt och passande i omgivningarna men som även passar bra på den tilltänkta tomten. Arkitekter kan ge värdefulla råd kring fönsterplacering, takhöjder och även vilka trender som cirkulerar just nu. Med arkitektens hjälp kan du alltså höja husets värde avsevärt. Ta sedan hjälp av ett auktoriserat byggföretag som bygget huset. Ett byggföretag kan göra hela huset åt dig, inklusive golvläggning, tapetsering och målning och annat. Det kostar mer att leja bort hela jobbet, men du sparar tiden. Vill och kan du göra det själv så sparar du in lite pengar, men du får vänta på vinsten från försäljningen längre.

Sälja Huset

När du ska sälja huset så ta hjälp av en duktig mäklare. Huset kommer att vara helt nytt och absolut hett på marknaden. Med högsta sannolikhet så kommer huset ha ett högre värde tack vare planering och ritning från en utbildad arkitekt.

Återinvestera Vinsten

Förhoppningsvis har du nu gjort dig en rejäl slant i vinst. Vill du återinvestera pengarna i ett nytt bygge och göra samma sak igen? Om ja, kör på. Om du var nöjd med din arkitekt, försök ta hjälp av samma igen. Arkitekten kan nu lättare förstå ditt behov och du vet redan att hon eller han är duktig på sitt yrke. Om du var missnöjd, leta efter en ny. Det är viktigt att huset blir bra ritat och optimalt för att säljas så dyrt som möjligt. Din tanke är ju faktiskt att tjäna pengar och då måste du ha en duktig arkitekt som gör huset estetiskt lockande och planerat bra. Arkitekten kostar några tusenlappar per jobb, men det är absolut värt det när du kan göra några miljoner i vinst.

3 Jul 2017