De nyrika på Östermalm

Att Östermalm är den stadsdel som de nyrika gillar mest är inget konstigt. Många av dem gillar att umgås med Löwenhaupterna, Bielkarna, von Brömssarma, Gyllencreutzarna, Ribbingarna och von Ugglorna, bara för att nämna några adelssläkter. De nyrika och de gamla adelsfamiljerna är oftast de få som har råd att köpa en bostad på Östermalm. Bland de nyrika hittar vi stjänror som Zlatan, famljen Ingrosso och andra celebrities i Stockholm. Går man en promenad på Östermalm en vanlig solig eftermiddag, ser du flera kända ansikten som du är mest van vid att se i TV-rutan.

Varför inte Östermalm? 

Om det är så att du gillar de klassiska och fina lägenheter och hus som du kan hitta på Östermalm och har råd, är det en ren investering att köpa en lägenhet eller varför inte en lokal på Östermalm? Om du har resurser som du kan investera i, är just fastighetsköp bland de säkraste som du kan tänka dig. Fastigheternas värde har ökat över tid, även om de har några korta dippar några år då och då. Sett över tid har de definitivt ökat i värde, rent statistiskt sett. Det är därför ett köp i Stockholms finaste stadsdel är av värde för den som har råd. 

Några typiska kännetecken

På Östermalm, liksom i de flesta bostäder och lokaler i Stockholms innnerstad, har samtliga de gamla måtten på takhöjd. De flesta lägenheterna, om de inte har förstörts av någon hantverkare som har renoverat på annat sätt, är att samtliga har en takhöjd på över 2, 5 meter. Det ger dessa lägenheter karaktäristiska höga fönster och rymd mot taket. Många av dem har stuckatur i vägglister, lamplister och en del har behålit stuckaturen kring dörrlister ock så. Många av dem har kaklade kaminer och alla har gasspis. Så gillar du dessa gemensamma nämnare är en lägenhet inom tullarna i Stockholm och som inte är byggda på 1960- eller 1970-talet bör du investera i någon av de som finns till salu då och då.

Vill du köpa bostad? Välj rätt mäklare!

Det bästa är att välja en mäklare som kan välja rätt bostad för dig. Vad innebär "rätt bostad" egentligen? Allt sådant faller ju tillbaka på dig som köpare; hur stor bostad vill du ha? Är det något som är viktigt för dig? Vill du ha nära till kollektiv trafik, skola, dagis, jobb? Vilken prisklass är du intresserad av? Hur stor bostad behvöer du? Här gäller det att hitta rätt säljare med rätt köpare och det kanske man inte får endast genom att slå i en databas, utan behöver en mäklare som kan förhandla om pris så att både säljare och köpare blir nöjda.

27 Jun 2018