Få inte panik över avloppsstopp

Ett stopp i avloppet kan ställa till stora problem. Hela familjen är beroende av att kunna använda toalettstolen. Ring därför en avloppsjour eller rörmokare som löser problemet snabbt.

Man kan räkna upp ett stort antal saker som kan hända i hemmet som innebär extremt obekväma situationer och omständligt arbete. Det kan till exempel vara en kortslutning av proppskåpet så att strömmen säger godnatt och släcker allt ljus. Det kan också vara ett taskigt ventilationssystem som inte cirkulerar luften i er bostad och därför får er att bli trötta, lättirriterade och riskerar er hälsa. Men ingen av dessa potentiella händelser är egentligen värre än ett stopp i avloppet. Att toalettstolen blir oanvändbar kan ställa till stora problem. Riktiga nödsituationer till och med.

För föreställ dig själv att ha intagit din morgongröt och en stor kopp kaffe till frukost. Det kanske är helg, så du tar till och med två koppar. Det ska du såklart få unna dig, men snart kommer magen och gröten göra din mage påmind om att den vill ut. Och då ska toalettstolen helt enkelt bara finnas där - tillgänglig och fungerande. Något annat är inte förhandlingsbart.

Gör inte saken värre

Vad gör man då när det har blivit stopp i avloppet och man under största förtvivlan inser att man inte kan spola ned resultatet av sitt morgonjobb? I all panik är det lätt att dra fram vaskrensaren, den där sugproppen på en pinne, ur städskrubben och försöka lösa problemet själv. Men risken är att du gör saker och ting ännu värre och får upp en massa spännande saker ur toalettstolen på köpet.

Ring istället någon professionell som kan hjälpa dig snabbt, effektivt och med ett gott resultat. Det finns avloppsjourer och rörmokare som kör ut och hjälper människor med akuta problem. Lite som en ambulans för avlopp och toalettstolar.

Flera orsaker

Det är inte bara toalettstolen som är i farozonen för avloppsstopp. Ett stopp i avloppet kan också orsakas av matrester och fetter i vasken eller hår och olja som täpper igen brunnen i duschen. Orsakerna kan vara flera men det är en klen tröst när man helt plötsligt inte kan använda sådant som är beroende av i hemmet.

Så istället för att få panik och slänga dig på golvet och gråta kan du göra någonting åt det. Och arbetsinsatsen är inte mer än att slå ett telefonnummer och kanske behöva hålla dig lite längre än vad du brukar.

26 Oct 2020