Fasadmålning av äldre byggnader i Stockholm

Det finns många vackra, äldre byggnader i Stockholm. Eftersom en del kan vara K-märkta finns det regler och restriktioner när man ska göra fasadmålning.

Även om man äger en fastighet är det inte säkert att man får lov att måla byggnadens fasad i vilken färg man vill. Det är inte ens säkert att man får måla med vilken sorts färg man vill. Äldre byggnader kan vara K-märkta och därför skyddade från modernisering eller viss typ av förändring.

Även om byggnaden inte är K-märkt kan det ändå finnas regler för vilken färg ett hus ska ha i ett område. I Sverige brukar vi hålla oss till en färgskala med röda, gula eller vita hus. Svart och grått har den senaste tiden också blivit vanligare. Rosa, lila och turkos hus ser man inte särskilt ofta.

Fasadmålning kräver kunskap, erfarenhet och skicklighet

När det är dags för fasadmålning i Stockholm är det därför viktigt att kontakta en kunnig och erfaren entreprenör för att utföra arbetet. En del äldre byggnader har vackra utsmyckningar, snickarglädje, burspråk och torn. Då är det viktigt att den som utför arbetet har rätt utrustning och kunskap för att kunna ta tillvara på detta.

När du kontaktar ett etablerat företag för att utföra fasadmålningen får du inte bara skickliga hantverkare. Du får också tillgång till den expertis som vet hur äldre byggnader ska vårdas. De vet också vilken typ av färg som är lämplig för fasaden. En fasadmålning ska hålla sig snygg i många år och därför är det värt att satsa på kvalitet.

På denna sida kan du finna mer information gällande fasadmålning: www.fasadmålningstockholm.com

15 Jul 2023