Fastighetsboxar – håll posten säker

Genom att sätta upp säkra fastighetsboxar kan du skydda din post från obehöriga. Det är en trygghet som många vill ha i exempelvis ett flerfamiljshus.

Tyvärr lever mänskligheten i en värld där man inte alltid kan lita på andra människor. Inte ens sina grannar som bor i samma trappuppgång. Det går inte att försäkra sig om att ingen klåfingrig typ kommer att vilja försöka söka igenom din post i jakt på något värdefullt. Tyvärr är det vad världen har blivit.

Då får man också agera utifrån förutsättningarna man vet äger rum. Genom att investera i säkra fastighetsboxar kan man skydda sig själv och sin post mot inbrott. I regel går då dessa att låsa på ett sätt så att ingen utom du, och brevbäraren förstås, har tillträde till just din brevlåda. Det tycker många är en stor trygghet.

Fastighetsboxar – här är ditt ansvar

För när det kommer viktig post från exempelvis Skatteverket eller banken eller om du har beställt någonting viktigt från nätet ska du också kunna förvänta dig att det inte försvinner på vägen. Allra minst från din egen brevlåda. Det är just därför fastighetsboxar kan vara ett bättre alternativ än traditionella brevlådor.

I synnerhet när man alltså delar fastighet med många andra boende som man inte känner. Samma sak kan vara aktuell för företag som kanske arbetar i lokaler tillsammans med många andra verksamheter. Posten ska hamna rätt, det är brevbärarens ansvar, men brevbäraren kan inte ansvara för vad som händer med posten när den väl hamnat i brevlådan. Det kan däremot du.

11 Apr 2023