Flytta tryggare med hjälp av en flyttfirma

Vi börjar med att beskriva en helt vanlig flytt där vi säger att du och din sambo ska flytta från en bostad i Årsta till en ny sådan belägen i Solna. Att vi väljer just dessa orter i Stockholm kommer att framgå senare – men vi säger att ni ska flytta under ett givet datum; ni har inflyttning under en helg och ni ska vara ut ur er lägenhet på måndagen efter helgen i fråga. Snabba ryck – något som inte är ovanligt vid en flytt och som sätter stora krav på er förmåga att planera.

För; vad är det då som ingår i er flytt? Följande detaljer dyker alltid upp och är således sådana som man måste sköta för att hinna på den överenskomna tiden:

  • Packning. Allt ert bohag måste packas ner i kartonger: glas, porslin, böcker, kläder, skivor – allt måste varsamt läggas ner och detta tar tid.
  • Transportmedel. Ni måste hyra en bil modell större för at kunna forsla ovan nämnda kartonger från Årsta till Solna och ni måste därtill även få plats med alla era möbler.
  • Bära. En flytt innebär två stycken tunga moment där ni måste bära allt ut ur er gamla bostad och därefter bära in allt i den nya i Solna.
  • Flyttstädning. Är då allt klart i och med att ni burit allt ert bohag? Nej, nu återstår det värsta momentet – nämligen att grundligt städa ur er bostad i Årsta. Ni kommer att få avsätta minst en dag för detta – i en flyttstädning ingår, så att säga, extra allt och det handlar om en plusmeny som kan vara svår att tugga i sig.

Årsta – Solna då, varför just dessa orter? Jo, av den anledningen att själva transporten kommer att ta tid och att varje störning i trafiken kan påverka din flytt och göra att den drar ut på tiden. Dessutom så kanske det inte finns tillräckligt med parkeringsplatser och det tar ytterligare värdefull tid från dig och försvårar er flytt.

Kort sagt, en flytt är jobbig och den tar tid; något som gör att vi rekommenderar en annan lösning – anlita en flyttfirma. En flyttfirma i Solna är inte dyr – de jobbar effektivt och kan på ett säkert sätt se till att transportera era tillhörigheter mellan orterna med en – för er – minimal ansträngning. Det bästa sättet att flytta i Stockholm är att använda sig av en flyttfirma och gärna välja en sådan som samarbetar med en städfirma som kan sköta om den krävande flyttstädningen.

Man ska inte glömma att en flytt i det stora hela handlar om en nystart och ska ses genom positiva linser – ni ska trots allt påbörja ett nytt kapitel genom att flytta in er bostad i Solna. Se till att göra detta utan stress, utan att behöva planera så mycket och utan någon risk för konflikt – boka in en flyttfirma och se era möbler och bohag flyttas på ett säkert och effektivt sätt.

18 Nov 2016