Flytten som start på ett nytt liv

En flytt är inte bara en förändring i tillvaron, utan kan vara så mycket mer. Här kommer tips på hur man gör sin nästa flytt både enkel och praktisk. Flytten blir en nystart inom flera olika områden.

Hemmet är den borg där man ska känna sig trygg och kunna vila ut, men ett hem är också så mycket mer om man vill. Det är där man kan umgås med vänner, där skapande och arbete kan ske och där utrymmen finns för förvaring och aktiviteter. Släkt och vänner kan få mat och ett rum för natten, eller så kanske man till och med har möjlighet att hyra ut en del av bostaden och tjäna pengar på det. Bostaden är i många fall identitetsskapande - kanske till och med en statussymbol. Därför är också flytten från en bostad till en annan en stor händelse; något som kan påverka på alla möjliga plan och alla möjliga känslomässiga nivåer. Flytten kan även vara livsomvälvande om det rör sig om en relation som förändras; ett barn som flyttar hemifrån, ett par som flyttar ihop eller separerar, eller en flytt som man måste göra fast man egentligen inte vill.

Ut med det gamla

Förutom de känslomässiga och statusrelaterade förändringar en flytt kan innebära så finns det annat som många inte tänker på; nämligen att en flytt är en möjlighet att förändra sitt liv och sitt bohag precis som man vill och har lust till. När man ska flytta så kan man därför passa på att rensa ut bland sina saker. Ett återkommande tips är att göra tre olika högar: en hög för det som ska sparas, en för det som ska säljas eller ges bort och en för det som ska kastas. Tumregeln säger att om man inte använt en pryl på ett år så ska man inte heller behålla den. Det blir en välbehövd rensning men också mindre packning att flytta till nästa bostad.

Hjälp med allt

Väljer man att anlita en flyttfirma i Tyresö så kan man få hjälp med allt man önskar gällande själva flytten. Förutom flytt av bohag samt städning så kan man även få hjälp med det som man inte vill behålla. Det kan vara möbler som istället ska ner i soprummet i källaren, eller så är det kartonger som ska lämnas till en hjälporganisation på vägen till det nya boendet. Låt flyttfirman hjälpa dig bli av med dessa dammsamlare.

12 Oct 2020