Flyttstäd bra hjälp vid försäljning av bostadsrätt

När du kånkat och burit, släpat kartonger och packat upp lådor är ändå en stor del av flytten kvar. Det är också den tråkigaste - städningen.

Vare sig du bestämmer dig för att anlita en flyttfirma eller fixa städningen själv så finns det några grundregler som gäller. Någon annan än du själv ska godkänna städningen. Om du sålt din bostadsrätt är det köparen som flyttar in efter dig som ska vara nöjd med hur du ordnat den efter att du flyttat ut. Tycker köparen inte att det är tillräckligt städat och rent - kan det bli problem.

Alla som städat efter en flytt vet att det här är ett arbete som tar åtskilliga timmar. Städning som du kanske aldrig gjort, inte ens tänkt på, medan du bott i lägenheten måste nu fixas. Allt i från trätrallen på balkongen till armaturerna i hallen ska vara rena.

Det enklaste sättet är förstås att ta hjälp av ett företag som gör flyttstädningen åt dig. Då köper du städhjälp från ett företag som vet precis vad en flyttstädning innebär. Det blir deras ansvar att städa tillräckligt bra.

Vad händer då om köparen som ska flytta in är missnöjd med städningen efteråt? Det är då ofta ditt ansvar att se till att firman åker tillbaka och förbättrar städningen. Men professionella städfirmor har som regel garanti på den tjänst de säljer. Det betyder att du inte behöver betala något extra om den som flyttar in efter dig är missnöjd med städningen.

Det är inte ovanligt att köparen har synpunkter, däremot brukar en extra städomgång räcka även för kräsna köpare av bostadsrätter.

Låt kräsen köpare välja städfirma

Om köparen som ska flytta in ändå skulle fortsätta att klaga på städningen så kan du alltid resonera med mäklaren om hur ni ska göra. Mäklaren ska ju stå både på din och köparens sida. Ifall köparen är missnöjd och tycker att den firma du anlitat är för dålig på att städa kan frågan lösas med att du låter köparen välja en ny städfirma. Det här blir i så fall en extra kostnad för dig, förhandla om ni kan dela på kostaden för extra städning.

Om det här skulle hända dig så är det naturligtvis jobbigt. Men tänk då hur mycket värre det skulle vara om det var du och din egen städning som ifrågasattes.

När du köper städningen slipper du själv åka tillbaka till en kräsen köpare och stå där och städa i dina gamla rum tills en han eller hon är nöjd med hur du putsar fönstren.

 

 

8 Sep 2016