Flyttstädning är praktiskt och prisvärt

Har du bestämt dig för att ta hjälp med flyttstädningen inför din flytt? Ett riktigt bra val! Du sparar otroligt mycket tid och energi på att göra detta då en flyttstädning kan ta en hel dag beroende på hur stort hemmet är. Det gäller särskilt dig som bor i Stockholm och behöver hjälp med flyttstädningen, eftersom utbudet är mycket stort med attraktiva priser som resultat.

Tack vare RUT-avdraget blir det ännu billigare för dig som privatperson. Det innebär en skattereduktion på arbetskostnaderna för på upp till 25 000 kronor per år och per person. Du behöver inte bry dig om att skicka in blanketter eller liknande utan summan dras som regel av som en rabatt på fakturan.

En flyttstädning är en storstädning

När du fått flyttdatumet klart bör du kontakta en städfirma direkt för att se till att städningen sker under rätt tid. Vet du inte vilket företag du ska kontakta kan du kika runt lite för att jämföra olika referenser och priser. När det kommer till priser kan det vara bra att göra upp det ordentligt innan städarbetet påbörjas så att det inte uppstår missförstånd efteråt. Man brukar kunna välja mellan timpris och ett fast pris. Vanligtvis är det senare att föredra, då det minskar risken för obehagliga överraskningar på fakturan.

Inför städdagen ska du ha överlämnat nycklar och tömt hemmet helt (så att städarna kommer åt alla ytor ordentligt). Det är även bra om du hjälpt till med att dra fram spis, kyl och frys så att städningen går lite smidigare.

Väl på plats ser städarna till att man gör rent hemmet från djupet så att de nya ägarna blir nöjda. Alla öppna ytor dammas av och våttorkas, även lite mindre lättåtkomliga områden som antagligen inte städats ordentligt på mycket länge. Våtutrymmen rengörs noggrant.

När städningen är klar är det bra om både den nya och gamla ägaren till hemmet kan komma och titta på resultatet. Vid klagomål bör man höra av sig till städfirman så fort som möjligt för att kunna få det åtgärdat direkt. Det gör man i så fall till själva kontoret så får de själva höra av sig till respektive städare.

Vad kan du lägga din tid på istället?

När du tar hjälp med flyttstädning i Stockholm sparar du otroligt mycket tid, som vi tidigare nämnt. Men vad kan du lägga den tiden på då?

  • Komma i ordning i ditt nya hem. Du får otroligt mycket mer tid över till att packa upp och möblera med omsorg så att allt faktiskt hamnar där du vill ha det. Många gånger när man flyttar kastar man upp allt så fort som möjligt för att bli av med kartonger och komma åt viktiga saker som bestick, sängkläder, med mera. Men om du använder städtiden till att plocka i det nya hemmet kan du ta tag i placeringarna direkt.
  • Familjen! Inför och under en flytt blir man oftast väldigt stressad och har man dessutom ett jobb att tänka på blir det inte så mycket familjetid. Ta en lugn, rolig, avslappnande, spännande eller helt enkelt bara en ledig stund med familjen. Lek med barnen eller gå ut och ät lunch med partnern. Ta tid för varandra!
17 Sep 2017