Golvslipning hjälper dig att spara vid renoveringen

Du som ska renovera ditt hem eller kanske din arbetsplats vill naturligtvis inte betala mer än nödvändigt. Helt rätt tänkt. Kronor och ören brukar rinna snabbt mellan fingrarna, särskilt om det är en större renovering det handlar om. Tack och lov ger en renovering oftast pengarna tillbaka, ditt hus, din lägenhet eller dina arbetslokal blir självklart mer värd när den är nyrenoverad.

En stor del av varje lokal är golvytan. Många gånger känns golvet som den tyngsta delen av renoveringen eftersom du måste rensa hela rummet från prylar innan renoveringen drar igång.

Tidigare har många privatpersoner och företag satsat på att byta ut sina golv eller lägga helt nya golv ovanpå det gamla för att få ett fräscht utseende. I dag tänker många mer långsiktigt och annorlunda. Många vill tvärtom bevara det ursprungliga golvet som hör till byggnadens historia och genuina design. Går du i sådana tankar? Då kan en golvslipning vara precis det du behöver!

Hellre slipa om än köpa nytt

Ett vackert golv är värt att bevara! Har du till exempel en stavparkett i fiskbensmönster hemma sitter du på en riktig skatt. Inget trägolv kan vara vackrare och dessutom bära så mycket designhistoria. Den här typen av golv görs knappt längre men det finns företag som gärna renoverar gamla parkettgolv genom golvslipning. Att slipa om ett golv är mycket billigare än att köpa ett helt nytt golv och när det gäller ett så speciellt golv som en fiskbensmönstrad parkett är det överlägset mycket billigare och bättre att försöka slipa om golvet - hantverket kan vara både svårt och kostsamt att ordna i dagens läge.

Men det finns långt många fler trägolv som tjänar på att slipas för att få en ny fin yta. Vanliga parketter, även de utan fiskbensmönster, är helt klart värda att bevara. En golvslipning kan ta bort märken och skador som drar ner helhetsintrycket av golvet. Genom att slipa om dina golv får du en parkett som ser ut i princip som ett nytt golv - eller rättare sagt ett gammalt genuint golv som är mycket välbevarat. Och det är ofta det uttrycket många vill komma uppnå i sitt hem.

Genom att satsa på golvslipning istället för ett helt nytt golv så finns alltså en rejäl slant att tjäna. Renovering eller ett helt byte av vardagsrumsgolv gör skillnad i din budget för hemmafixandet. Har du en hel villa som ska fixas till med stora golvytor ja då blir förstås skillnaden i renoveringskassan stor. Golvslipning är ett klokt och ekonomiskt val för alla som är intresserad av byggnadsvård och inte vill köpa nytt i onödan. Känslan av fräschör kommer du ändå få. Allt det gamla har ju slipats bort.

Om du har ett mer traditionellt trägolv som målats i en färg du inte tycker om går det också bra att slipa bort den gamla färgen. Det samma gäller lackade golv, genom golvslipning kan du enkelt avlägsna lacken för att istället måla eller olja ditt golv.

8 Feb 2017