Hitta en kompetent byggfirma i Stockholm som är specialiserad på fasadrenovering

För att fasadrenoveringen ska bli lyckad gäller det att planera ordentligt och anlita en kompetent byggfirma. Här kommer några tips för den som står inför en fasadrenovering i Stockholm.

En fasadrenovering är ett omfattande projekt som kräver en hel del planering för att bli bra. Framförallt måste den byggfirma man anlitar verkligen vara specialiserad på fasader. Särskilt viktigt är detta om det gäller en äldre byggnad eftersom de ofta kräver särskilda material och tekniker. Blir det fel kan det leda till stora problem med fukt, och att material som ligger längre in tar skada. Skräckexemplet är de byggfirmor som använder plastfärg till allt, eftersom de inte vet hur man handskas med kalkfärg. Då får man en fasad som inte kan andas och som snart drabbas av stora problem.

Passa på att även renovera fönster och dörrar vid fasadrenoveringen

Står man inför en fasadrenovering i Stockholm kan det vara en god idé att också fundera över om man behöver byta eller renovera fönster och dörrar, eller kanske till och med taket. De riktigt skickliga byggfirmorna som sysslar med fasadrenovering har nämligen ett helhetstänk och kan renovera byggnadens alla ytskikt. De är också kunniga i byggnadsvård och vet vilka slags material som olika byggnader kräver. Ta in kostnadsförslag från några olika byggföretag, men titta även på referenser och referensobjekt. Kanske finns det också någon i närheten som precis utfört en fasadrenovering på sitt hus och som kan rekommendera en kompetent byggfirma.

21 Jan 2022