Hur går det till när man anlitar ett proffs för att göra en badrumsrenovering i Stockholm

Du har alltså kommit på att du vill renovera ditt badrum men du har varken tiden eller kunskapen för att göra det själv.
Att anlita professionella hantverkare är alltid det säkraste alternativet, framförallt när det gäller badrummet.
I ett badrum är det mycket som kan gå fel och då är det säkrast att ha fått det renoverat av ett proffs, så att även om det oförutsedda sker så kan du vara säker på att försäkringen täcker alla skador.

Det finns en del steg i processen för att anlita någon till att renovera ditt badrum.
Vi kommer i den här texten att beskriva hur det vanligtvis går till och se till att du har all information du behöver för att kunna välja rätt hantverkare.

Först och främst så måste du tänka ut hur du vill att ditt nya badrum skall se ut.
Du måste kolla upp material och alla de tillbehör man finner i ett badrum såsom vask och toalett.
När du har en ide om hur du vill att dit badrum skall se ut så kan du börja kolla upp olika hantverkare. Det finns många företag som erbjuder badrumsrenovering i Stockholm och alla är inte seriösa så det gäller att göra ett väl genomtänkt val.
Kolla med vänner och bekanta och se om de kan rekommendera någon eller spendera lite tid på internet och hitta någon du tycker känns bra.
Tänk alltid på att när du anlitar ett företag att de skall ha f-skattesedel och att de skall vara certifierade.

Från ide till färdigt badrum

Själva processen börjar med att du kontaktar ett företag och bokar en tid då de kan komma över till din bostad för att hjälpa dig att designa ditt drömbadrum. De utgår ifrån er vision och ritar upp en bild av ert framtida badrum.
De gör mätningar och lyssnar till alla era önskemål för att skapa ett perfekt resultat.
De gör beräkningar på kostnader för material och arbete och vanligtvis inom några dagar så får du hem en offert att skriva på.
Om allting ser bra ut och priset är rimligt så skriver ni på offerten och skickar tillbaka den.
Ni kommer att bli kontaktade för att boka en tid då de kan komma och riva ut det gamla badrummet och installerar ett nytt.
Antingen så köper du allt material själv och har det i bostaden eller så låter du företaget att sköta det åt dig också.
Dagen kommer då arbetet påbörjas och allting installeras efter era önskemål.
De sköter elen och vattnet också så du kan ändra var eluttagen och lamporna skall vara placerade.
Be dem gärna att dokumentera arbetet med bilder, även om du av riktiga hantverkare kommer att få ett intyg eller certifikat på att de har gjort arbetet efter gällande föreskrifter.
Om det är ett professionellt företag så kommer deras försäkring att täcka eventuella skador som kan uppkomma ifall någon del av badrumsrenoveringen blev fel.
Om badrummet behöver renoveras igen p.g.a. slarv så täcker deras försäkring även detta, men för säkerhets skull så de dem att dokumentera de olika stegen.

30 Aug 2017