Hur värderar man sin bostad i Hallonbergen

Vem vänder man sig till om man vill värdera en bostad i Hallonbergen? Är det möjligt att bara värdera bostad i Hallonbergen bara för att se hur prisnivån ser ut? Värdera utan försäljning.

När man vill värdera en bostad i Hallonbergen är det bland annat bra att ta med i beräkningen om det är nära till både ett lokalt centrum och till centrala Stockholm. Hur förbindelserna in till centrum är och om det finns närliggande grönområden i Hallonbergen. Stadsdelen Sundbyberg räknas med som en del i Stockholms tätort. Det gör att man har nära till T-bana och bra förbindelser in till själva city. När det gäller tunnelbanan tar man linje 11 och åker endast sju hållplatser för att hamna mitt i centrum. Att ta sig till centrum med bil tar ju lite olika tid beroende på trafik. Man kan räkna med mellan 16-20 minuter beroende på vägval och därtill kommer kötid i rusningstrafik.

Området Hallonbergen

Själva namnet Hallonbergen kommer troligen av att det tidigare legat stora områden med riklig växtlighet av hallon. Hallonbergen är en lugn stadsdel. Här hittar man många fina grönområden och kommunen satsar stort på grönskande parker och lekplatser. Det finns även stor potential för företag då det även satsas på att bygga ut för att bygga en stadsdel med stor potential för alla. Det är de här faktorerna som spelar roll när man ska värdera en bostad. Hur närmiljön ser ut och om det är ett tryggt område kan betyda lika mycket som hur själva bostaden ser ut. Men självklart är det när en potentiell köpare stiger in genom dörren som det första intrycket etsar sig fast. Det är då en mäklare kommer in i bilden.

Mäklarens roll

En mäklare har till uppgift att värdera och sälja bostäder. Denne ser också till att båda parter följer gängse normer i själva försäljningen. Hen sköter all kontakt under tiden ett köp pågår och tar hand om den ekonomiska biten och ser till att alla papper är i sin ordning. Utöver detta brukar de ha ett öga för hur bostaden kan bli extra attraktiv på marknaden. Ibland samarbetar de med någon som har den förmågan. En inredningsexpert eller stylist som det brukar kallas. Med hjälp av en stylist kan man fixa det där lilla extra som gör att värdet och attraktionen blir starkare. Efter en värdering är det ju upp till bevis att den stämmer. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.mäklarehallonbergen.se

30 Mar 2020