Kan man själv sälja bostaden eller måste man anlita en mäklare i Södertälje?

Funderar ni på att själva sköta försäljningen av bostaden? Visst går det att själv sälja lyan men det finns fördelar med att anlita en mäklare i Södertälje.

Det går att själv sköta försäljningen av bostaden men det är en hel del jobb och krångel. Det gäller att hålla koll på lagar och regler. Man måste ordna med visning och ta kontaktuppgifter på eventuella spekulanter. Sedan måste man hålla i budgivningen och kontrollera eventuella lånelöften. En bostadsförsäljning innefattar med andra ord en hel del jobb.

Det går i vissa fall att spara pengar genom att själv sälja bostaden och slippa betala mäklararvode, Men ofta får mäklare ut ett mycket bättre pris. Det beror delvis på att de är skickligare försäljare, men också på att många spekulanter föredrar att köpa via en mäklare eftersom det är tryggare.

Så mycket kostar en mäklare i Södertälje

De flesta mäklare i Södertälje tar ett arvode på två till tre procent av försäljningspriset men det finns också mäklare som tar ut ett fast arvode. Priserna kan också variera mellan olika mäklare och man ska därför alltid träffa några olika innan man bestämmer sig. Ofta är de mer erfarna mäklarna dyrare. Men dyrare behöver nödvändigtvis inte betyda bäst.

När man väljer mäklare måste man också väga in bostaden och vilka typer av spekulanter som kan bli aktuella. Passar mäklaren dessa och kan kommunicera bra med målgruppen? Ett sätt att ta reda på detta är genom att själv gå på visningar för att se hur olika mäklare arbetar. Hör av dig till en mäklare här: mäklare-södertälje.se

20 Aug 2022