Köpa lägenhet med balkonginglasning

Det ger livskvalitet med inglasad balkong som ger ett extra rum hela året. Söker du nytt boende och vet vad du absolut vill att den ska ha? Den extra ytan på en inglasad balkong lockar många.

Som bostadssökande blir man proffs på att kolla mäklarnas alla bilder online. Oftast har man dessutom ett antal fasta kriterier. Saker eller rum som bara måste finnas. Det kan vara utsikten, ett renoverat badrum eller varför inte en inglasad balkong. Tänk dig att du springer på en mängd olika lägenhetsvisningar och du vet vad du vill ha. Så råkar du hamna på en visning av en lägenhet som är så galet fin att du känner dig hemma direkt. Så inser du att det är just den som inte har balkonginglasning och får panik. Men seriöst, att hitta sitt drömboende är inte så enkelt, men att ordna en inglasad balkong kan de flesta rå på. 

Läs mer om balkonginglasning.

Balkonginglasningen som ett måste

Känner du att det är ett måste med en inglasad balkong bör du stämma av med mäklare och känsla även för själva bostadsrättsföreningen innan du bestämmer dig för att köpa. Vilka planer finns för balkonginglasning och finns det något som gör att du inte kan få tillstånd? Har du tur så är föreningen redan på gång med en upphandling av flera balkonginglasningar i sina fastigheter och då är det bara att köra vidare. Visar det sig att det till exempel är ett k-märkt hus och du inte får glasa in din balkong så hamnar du i ett annat läge. Mest troligt är dock att du får beställa din balkonginglasning och ta kostnaden helt själv. Kolla priser och se hur mycket det skulle göra på bostadens totalpris, troligen en liten gnutta i en komplett helhet.

Drömhem och drömbalkong

Låt säga att du fick klartecken, att du köpte den lägenhet du föll pladask för och att du nu har köpt till din balkonginglasning. Hur lever du i ditt nya hem? Morgonkaffet på balkongen? Meditationsstund på balkongen. Läsa bok på balkongen. Gå en promenad för att sedan komma hem och slappa på soffan en stund innan du käkar middag på balkongen. När det mörknar ute och solen går ner så tänds de solcellslampor du har hängt i fönstren på balkongen. Du kryper upp i din sköna fåtölj, drar filten över dig och sitter ute för att titta på stjärnorna en stund på din mysiga balkong, innan du slutligen kryper till sängs.

15 Nov 2020