Låt en besiktningsman se över villan i Stockholm innan köpet

Om du ska köpa en villa i Stockholm är det mycket pengar som står på spel. För att inte missa eventuella fel och brister bör du anlita en besiktningsman.

Ett köp av en villa är en stor affär, desto mer så om villan ligger i Stockholm där priserna brukar vara höga. Om du nyligen varit på en visning av en villa, bestämt dig för att buda på den och vunnit budgivningen, står du nu inför att skriva på kontraktet. Detta kan vara det största steget och ett som innebär en viss oro.

Kanske tänker du att priset hamnade för lågt för en villa med det läget, i det skicket och i den storleken för att det ska vara rimligt. Därför oroar du dig över vad det skulle kunna vara som gjort att priset blev lägre än förväntat. Kanske såg de andra budgivarna någonting på visningen som du missade?

En besiktningsman undersöker huset åt dig

Som köpare av en bostad har du undersökningsplikt vilket innebär att du har ansvar för att upptäcka eventuella brister innan du skriver på kontraktet. Gör du det har du chans att förhandla om priset, be säljaren att åtgärda bristerna eller dra dig ur köpet.

Som lekman kan det vara svårt att se allt. Under en visning är det också lätt att bli distraherad och missa viktiga delar. För att inte riskera otrevliga överraskningar efter att du redan ingått köpeavtal är det en bra idé att anlita en besiktningsman i Stockholm att undersöka huset åt dig.

25 Jul 2022