Låt en flyttfirma sköta hela eller delar av flytten

De flesta känner förväntan inför en en flytt. Men själva processen innan är ofta en utmaning och det är mycket som ska fixas och planeras. Men det finns saker man kan göra för att underlätta.

Att flytta är oftast roligt och spännande då ett nytt kapitel i livet ska ta sin början. Men allt praktiskt som ska ordnas innan kan vara en ordentlig utmaning. Det ska rensas, packas, flyttas och städas. För att lätta på flyttstressen väljer många därför att anlita en flyttfirma som sköter både packning och förflyttning av lådor och möbler. Vissa flyttfirmor erbjuder även uppackning och städning av den gamla bostaden, som exempelvis Lindome Flyttningsbyrå i Göteborg. Det händer att man inte får tillgång till sin nya bostad med en gång, och då finns det flyttfirmor som även erbjuder magasinering. Att magasinera bohag kan även vara bra inför en större renovering.

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Många flyttfirmor tar betalt per timme men det finns även de som tar ut ett fast pris. Priset påverkas av hur mycket som ska flyttas och hur långt bort bohaget ska transporteras. För att komma ner i pris kan man som privatperson använda sig av rut-avdraget på själva arbetskostnaden. Men man kan även vinna mycket på att ta in offerter från mer än en flyttfirma och jämföra priser. Den flyttfirma som man väljer att anlita ska vara försäkrad ifall att eventuella skador skulle uppstå på bohaget. En seriös flyttfirma har naturligtvis också ett yrkestrafiktillstånd.

22 Apr 2021