Låt takläggaren skapa underverk

Att byta utseende och stil på ett hus är enkelt om du väljer att byta tak. Vilket material och vilken färg väljer du? Vad har ditt hus idag och hur nöjd är du med det? Är det akut eller kan det vänta?

Om ni kontaktar en takläggare akut för att ni har besvär med läckage eller liknande är det kanske inte estetiken ni tänker på i första ledet. Samtidigt är det ett bra tillfälle att tänka till för framtiden. En takläggare hjälper dig att hitta felet och läckaget och kan täta tillfälligt. Därefter behöver hela taket besiktas. Är det ett äldre tak är det troligen bäst ekonomiskt sett att byta ut taket helt och göra en hållbar investering av det hela. Kontakta ett par takläggare och begär in offerter för att jämföra. Har du vänner som kan rekommendera takläggare som de redan använt så är det alltid en smart väg att gå.

Matcha estetiskt och välja funktion

Vilken typ av takbeklädnad ni väljer påverkar förstås utseendet på ert hus. Vilken färg och vilket material har ni idag? Trivs ni som det är eller vill ni förnya och förändra? Hur ser grannarnas hus ut och bör ni hålla en enhetlig stil eller är ni fria att välja precis vad ni vill? Vill ni ha betong eller kakelpannor eller föredrar ni plåttak? Rådfråga er takläggare i Uppsala om fördelar och nackdelar med olika material samt givetvis om olika prisbilder. Ett plåttak innebär troligen mindre underhåll, men har istället en annan ljudnivå i samband med regn och liknande.

18 Nov 2020