Mäklare Mölndal - hitta rätt hjälp vid försäljning

Dags att sälja bostaden i Mölndal? Oavsett var i Sverige man bor eller vilken typ av bostad man äger så finns det en gemensam nämnare: man vill nå det högsta möjliga slutpriset. Vilket också idag är en större möjlighet än tidigare. Bostadspriserna har ökat över hela landet och det är inte längre exkluderat till personer i våra större städer att göra en riktigt bra bostadsaffär. Hittar du rätt mäklare i Mölndal så kan även du lyckas med detta.

I skuggan av den pandemi som lamslagit oss i över ett års tid så har folk börjar ifrågasätta delar av sina liv. Detta gäller inte minst frågan kring hur vi bor. Att vi till stor del tvingats arbeta från hemmen har gjort att många drömmer om annat. Att bo trångt i innerstaden i Göteborg, att jobba i densamma och att exempelvis ha en partner som också arbetar hemifrån har gjort att många söker andra vägar i livet.

Man vill bo större - och utanför staden. Detta har skapat en het marknad även i övriga delar av Sverige. Med rätt mäklare kan du hitta det klientel som kan tänka sig att bryta upp och exempelvis se Mölndal som hemmaplan.

Så ska du välja mäklare i Mölndal

Hur ska man då veta vilken mäklare i Mölndal man ska välja - och handlar det verkligen om ett val? Kan en mäklare göra skillnad eller får man samma typ av tjänster oavsett vem man väljer? För det första: att välja rätt mäklare är ett måste. Det finns enorma skillnaden i kvalitet mellan olika mäklare och det är ingen slump att vissa lyckas bättre än andra.

Det första rådet är att du ska träffa så många mäklare som möjligt och dels se över vilket arvode de begär - men dels också få en bild av vilka tjänster som inkluderas i detta.

Vi tänkte gå igenom några viktiga punkter som kan underlätta ditt val av mäklare.

  • Arvodet. Vilket typ av arvode föredrar du - och hur arbetar helst mäklaren. Det går att anlita en mäklare i Mölndal till ett fast pris, men det fungerar även med provision. Det senare innebär att du mäklaren tar en viss procent av det slutpris du når. En chanstagning - men även någonting som kan fungera som en morot för mäklaren att arbeta hårdare. Vi skulle definitiv, med tanke på dagens bostadspriser, välja provision. En hungrig mäklare arbetar bäst!
  • Personkemi. Mäklaren ska klicka med dig. Denne kommer att vara den som håller i trådarna då du går igenom en process som förhoppningsvis ger dig ett välkommet tillskott i plånboken. Du bör känna trygghet med den mäklare du väljer.
  • Kunskap om området. Det här blir viktigt om det handlar om personer som aldrig förr varit i Mölndal. Mäklaren säljer inte enbart din bostad - han säljer in hela Mölndal. Det kan vara dennes beskrivning av Mölndal som slutligen leder till att just din bostad blir såld - till ett högt slutpris.
  • Hängivenhet och exklusivitet. Ditt objekt ska vara prioriterat. Även om mäklaren har andra försäljningar som pågår så ska du känna att hen är dedikerad uppgiften att sälja just din bostad. Visningar, samtal på obekväma tider, privata visningar med kort varsel - allt som kan sälja ska också mäklaren vara beredd på att genomföra.
  • Arbetet. Hur lägger mäklaren upp försäljningsplanen? Vem fotograferar, finns det en möjlighet att använda en homestylist, var kommer annonserna att synas? Alla mäklare arbetar olika och du måste själv diskutera fram en lösning som passar dig.

Läs mer om hur mäklare i Mölndal arbetar på denna sida: mäklaremölndal.com

16 Sep 2021