Målare målar trapphus i Solna

Vad är viktigt för hyresgästerna i ett hyreshus? Många skulle säga, att det är rent och snyggt. Att låta en målare sätta färg på trapphuset gör fastigheten intressant för nya hyresgäster.

Visst är det så att en nedgången trappuppgång minskar troligheten att man hyr en lägenhet i huset. Kommer man däremot in i en ljus och ren trappuppgång där det är ordning och reda är man mera öppen för en eventuell flytt. Ibland är det inte mycket som behövs för att gå från ett hus ingen vill bo i till ett lägenhetshus där det finns en väntelista.

Bosse hade i många år jobbat för en fastighetsägare i trakten. Husen han jobbade i var i olika skick. Några var tipp topp och andra höll på att förfalla.

Chefen berättade att han skulle sälja en av fastigheterna med fyra lägenheter. Ett hus Bosse tyckte mycket om trots att det var slitet. Chefen skojade och sa att han kanske ville köpa och starta eget.

Målaren som gjorde skillnad

Till hans förvåning höll frugan med. Innan han visste ordet av det hade de gjort slag i saken. Kerstin, frun, hade massor av ideer. Hon tyckte de skulle hyra in en målare att måla trapphuset medan de kontaktade hyresgästerna. De ville höra deras önskemål och samtidigt lära känna dem.

Målaren hade tillsammans med kollegor gjort underverk med det förr så slitna huset. Nu sken fasaden av den nya vita färgen. Trappuppgångarna var rena och ljusa. Renoveringen i lägenheterna hade påbörjats och hyresgästerna kunde inte skryta nog över den nya hyresvärden.

Läs mer: målaresolna.biz

29 Jul 2021