Moderna persienner i Stockholm

De flesta skulle säga att persienner är installerade mellan fönsterglasen, något som kan vara frustrerade när de går sönder eller behöver dammas av. Men finns det något annat val?

Lägenheten i Stockholm var färdigrenoverad och redo att flyttas in i. Bara de sista detaljerna återstod. En av dem var införskaffande och installering av rullgardin eller persienner i lägenheten. En enkel fråga kan det tyckas, men där det finns mer än ett mål är det lätt att det blir diskussion. Vanliga persienner tycktes vara ett enkelt val enligt Mikael. Kristin däremot höll inte med. Varför var de tvungna att vara så gammalmodiga? Varför kunde de inte hitta på något nytt?

Persienner köptes på butik i Stockholm

De åkte tillsammans till en butik i Stockholm för att se utbudet. Nu var de inne på rullgardin eller mörkergardiner för att få lite nytänk. Redan efter tio minuter ropade Kristin att Mikael skulle komma. Hon stod vid ett visningsexemplar av persienner. Men till skillnad mot dem som brukar sitta i lägenheter var de gjorda i trä. De skulle inte placeras mellan fönstren utan var frihängande på insidan.

En försäljare kom fram till dem och informerade om att det fanns olika träslag att välja mellan. Frågade om de ville se dem, vilket de ville. Bara en halvtimme senare lämnade paret butiken. De var båda förvånade över hur snabbt det hade gått att välja och beställa. Nu var nästa steg en hantverkare som skulle komma för att göra installationen. Det skulle bli så snyggt då de gick i samma träslag som sängen. Läs mer om persienner på denna hemsida: persiennstockholm.nu

14 Mar 2022