Mycket att göra när du ska byta bostad

Är du på väg att byta bostad? Det är inte bara att köpa och sälja sin bostad när det är dags att bryta upp ur invanda mönster, flytta till en annan plats och börja om igen på ny kula. Oavsett vad som ligger bakom en flytt, är det mågna praktiska saker som måste ordnas innann allt är färdigt och man kan ta itu med den nya miljö som man har bestämt sig för. Förutom den känslomässiga biten att flytta, måste man ordna med ny bostad, få sina saker flyttade till den nya bostaden och städa undan allt som påminner om att man har bott på det förra stället.

Svårt hinna flytta om man arbetar heltid

Arbetar man heltid är det sällan som man har tid för det omfattande arbetet att först packa allt, sedan ordna med flyttbil, packa den och köra den till den nya bostaden, och sedan städa undan allt. Det är ju inte slut med det. Sedan är det hela uppackningen och ett arbete att komma igång på den nya adressen. Många är så illa tvungna att offra sina semesterdagar för att kunna flytta. Här tycker vi att det är synd att ägan sin semester åt detta, när det finns möjlighet att kunna anlita en flyttfirma som gör det arbetet åt en.

Inte ekonomiskt omöjligt anlita flyttfirma

Med de utökade tjänsterna inom RUT-advraget är det ekonomiskt möjligt att anlita en firma som gör hela flytten åt en. Du slipper offra dina semesterdagar för att kunna flytta och städa. Dessutom kan det vara svårt att flyttstäda på ett sätt som krävs. I princip ska hela bostaden rengöras från golv till tak. Är man inte van vid en så nogrann städning är det svårt att se allt som ska göras. Anlitar man en erfaren städfirma behöver man inte ägna timmar till det. Speciellt som man inte är van att städa så noggrannt som krävs. För någon som inte är van vid en så nogrann städning kan det ta mellan 10-15 timmar. För en erfaren städfirma tar det kanske mellan 6-8 timmar att utföra samma arbete.

Viktigt städa balkong och förråd

Det är viktigt också att komma ihåg att städa balkong och förråd, vind eller andra rum som man i vanliga fall aldrig städar. En flyttfirma kan ta hand om allt det. Det kan också vara så att man inte har de redskap som krävs för att städa balkong, förråd eller vind. Då kan det vara betryggande att anlita en flyttfirma som har alla de redskap som krävs för städning på olika platser.

20 Jun 2018