Några bra alternativ till ett dyrt larmsystem

I stort sett varje dag läser vi om nya inbrottsvågor som drabbar Sverige. Ligor från Baltikum har specialiserat sig på att slå till mot villor och småhus där ägarna är bortresta, och upptäcker numera ofta frånvaron på sociala medier och med andra spaningsmetoder. Även affärsinnehavare drabbas ofta ab inbrott som blir mycket kostsamma och i många fall kan vara ett hot mot hela verksamheten. Många väljer att investera i dyra larmsystem, andra försöker skapa trygghet genom olika varianter av grannsamverkan.

Men det finns fler sätt att säkra upp mot inbrottstjuvar. Här tar vi kort upp några av dem:

  • Säkerhetsdörrar

Skaffar du en kvalitativ säkerhetsdörr så behöver du inte oroa dig för inbrottstjuvar och andra ovälkomnad gäster, Dessutom är moderna säkerhetsdörrar brandsäkra, vilket skapar ännu en nivå av trygghet. I dag går det att hitta säkerhetsdörrar som passar i de flesta miljöer. Lägenheter och trapphus, villor, radhus och kedjehus, butiker och andra offentliga miljöer kan alla skyddas mot inkräktare med en säkerhetsdörr utan att du behöver investera i ett dyrt och krångligt larmsystem.  

  • Branddörrar

En branddörr skyddar främst mot brand, men ger även ett starkt skydd mot diverse ljusskygga individer som vill åt dina ägodelar. Moderna branddörrar är ofta tillverkade av förzinkat stål och försedda med isolering med mineralull som ger utmärkt brandsäkerhet. Dagens branddörrar är väldigt stabila konstruktioner som är väldigt svårforcerade, oavsett metod man vkljer att använda. Extra starka gångjärn gör att en branddörr är ett mycket bra val för alla som vill säkra sitt hus från inkräktare.

  • Jalusier

Jalusier är en annan säkerhetsprodukt som skapar trygghet, framför allt för affärsinnehavare. Ett kvalitativt jalusi kan man hitta i både stål och aluminium och skyddar både mot insyn och inbrott. Dessutom skyddar ett jalusi affärens skyltfönster från skadegörelse. Idag finns det moderna högteknologiska jalusier som man kan koppla till larm eller en fjärrstyrningsdosa.

Som sagt, det finns gott om säkerhetslösningar som skyddar ditt hem eller din affärsverksamhet mot inbjudna gäster. Valmöjligheterna är stora och det går alltid att kombinera olika säkerhetssystem för att skapa så stor trygghet som möjligt, Visst kan det kosta med säkerhet, men det kommer att garantera sig i längden om du slipper inbrott.

Här finns mer information om säkerhetsdörrar och andra kvalitativa säkerhetsprodukter.

15 Sep 2017