Offert hjälper dig att hitta bästa flyttfirman

Du som ska flytta och anlita en flyttfirma i Stockholm har troligen en rad olika företag du kan välja bland.

En verkar kanske störst och starkast. En annan liten och personlig. En tredje har kanske just nu ett lockande erbjudande. Så hur ska du välja?

Genom att jämföra olika flyttfirmor på nätet och beställa offerter från de olika företagen kan du snabbt få en uppfattning om vad hjälpen kostar och hur mycket hjälp du behöver. Offerter är ett bra verktyg för dig som vill jämföra priser i lugn och ro. Offerterna är i regel gratis och hjälper dig att få en bild av olika firmor så du får veta vilket av företagen som passar dig.

Tänk på att det kan vara klokt att boka en flyttfirma i god tid - firmor med ett gott renommé brukar inte behöva vänta på sina kunder utan kan bli fullbokade särskilt under veckor då många flyttar. Till exempel vid terminstart för högskolor och universitet runt om i landet då många studenter byter bostad och ort.

Stora möbler plockas isär innan

När du kollar runt bland olika flyttföretag kommer du att se att en del har fler tjänster att erbjuda än andra. Därmed skiljer sig förstås också priset. En del företag kan hjälpa till med att montera ner stora möbler som våningssängar eller rejält tilltagna garderober. Vill du ha hjälp med nedmontering så säg till innan. Du kan inte räkna med att flyttpersonalen är redo att skruva isär möbler när de kommer på plats. De måste vara förvarnade så de kan ha rätt verktyg med sig och måste ha haft en chans att kunna beräkna hur mycket tid nedmonteringen tar i förväg. Men flera firmor erbjuder sig att montera isär möbler som tilläggstjänst.

Flera företag kan också erbjuda material för packningen och städhjälp efter att du flyttat ut från ditt gamla boende.

När du väl anlitat en firma och packat klart - vad kan då du göra för att själva flyttdagen ska gå så bra som möjligt? Samla telefonnummer, dörrkoder och namn på en lista eller i din mobiltelefon. Ta fram alla nycklar och märk upp dem. Var på plats och berätta hur du vill ha det så kan flyttfirmans personal fråga dig om något är oklart. Att få rätt kartong i rätt rum från början är en bra start på det nya livet i ditt nya hem.

18 May 2016