Regler för att installera bergvärme i Göteborg

Med alternativa och förnybara energikällor, som bergvärme, sparar man på miljön och kan sänka sina värmekostnader i Göteborg. Ta reda på mer om det här.

Efter endast några år är en investering med bergvärme betald och du kan få njuta av en mycket billig och förnybar värme i din fastighet. Dessutom är det en installation som tar mycket liten plats och som även går att fördela på flera bostäder. Med de orden är det lätt att förstå att många vill satsa på bergvärme.

Men när du väl bestämt dig, eller börjat ta reda på mer fakta, så förstår du att det inte bara är att sätta igång och borra och göra en installation. Det krävs en hel del för att du ska kunna sätta igång med projektet. Som att tester ska utföras för att se var en borrning kan och ska ske. Och att ta reda på ifall du behöver godkännande från grannen eller myndigheter. Och ett bygglov.

Bergvärme ökar i landet

Om allt är godkänt och klart så är det bara att ta kontakt med en leverantör av bergvärme i Göteborg, för att utföra installationen. Bergvärme är idag en av de mest populära energikällorna och det innebär att det kan vara en viss väntetid innan du får din installation. Men samtidigt är västkusten, och Göteborg, bland de bästa platserna för bergvärme.

Det bästa priset, och den enklaste installationen, får du om du har en berggrund som inte ligger så djupt ner i marken. Och det är där som Göteborg ligger bra till.

3 Oct 2023