Renovera badrummet och höj värdet på din bostad

Bostadsmarknaden i våra två största städer är extrem och är ett problem som måste lösas. Det är inte rimligt att folk inte längre hittar någon bostad i storstäderna och om de så gör – inte har råd att köpa denna. Kort och gott; lösningen i är att bygga fler bostäder; något som låter väldigt lätt i teorin, men som visat sig vara svårare att omsätta rent praktiskt. Nog om detta.

För de personer som hamnat i hjulet och som de facto lyckats köpa en bostad i huvudstaden så finns det goda möjligheter att genomföra sitt livs affär, sälja denna och göra sig en rejäl hacka. En hacka som kan bli större genom några ingrepp i bostaden innan den läggs ut på marknaden och det vi tänkte göra här är att peka på den mest lukrativa renoveringen som går att göra innan man lägger ut sin bostad till försäljning.

Det vi gjort är att vi utgår från vad spekulanter brukar eftersöka och det mäklare brukar peka på som attraktivt och därefter tagit fram en punkt – ett område - som sticker ut extra mycket. Vi kan säga att du äger ett hus – ännu bättre möjlighet till vinst!  

Detta område kan du med fördel renovera för att nå en maximal vinst den dagen du säljer ditt hus:

Badrummet. Att badrummet är viktigt är naturligt – men skillnaden mot förr är att en badrumsrenovering i Stockholm inte är så dyr. Visst; det kostar pengar att renovera badrum – men jämfört med för några år sedan så kommer du att komma billigare undan. Hur?

1) du använder ditt rot-avdrag för din badrumsrenovering och drar av 30% av arbetskostnaden.

2) du kontaktar flertalet företag runt hela staden för din badrumsrenovering. Att jämföra priser är en fördel du har av att bo i huvudstaden och här kommer du att märka att det handlar om ganska stora pengar. Ännu bättre är det förstås om du kan få rabatt.

3) du köper material på ett större byggvaruhus. Du kommer att kunna hitta fint material och högklassiga produkter på exempelvis Bauhaus till ett extremt bra pris. Besök några stycken och jämför priserna.

23 Feb 2019