Renovera huset innan försäljning?

Om du går i tankar på att sälja ditt hus, eller lägenhet finns det en del att göra. Du kanske vill höja värdet på huset och då ut maximalt ur det? De flesta som väljer ett nytt hus eller lägenhet tittar då på vitvaror, köksinredningen, badrummets standard, om stammarna är bytta, om det finns en eldstad och altan. Man tittar på helhetsintrycket och en potentiell köpare vill kunna föreställa sig att använda huset på bästa sätt. Gillar de att sitta ute, kommer de att titta på vilka sätt de kan utnyttja trädgården.

Gillar de att basta, kommer de att vilja se på möjligheterna att bygga en sådan, om det inte finns någon sådan inomhus. Gillar de att ha gäster kommer de att vilja ha en stor och rymlig altan. Du som säljer kommer att göra det som är nödvändigt för att göra huset så attraktivt som möjligt. Då kan en badrumsrenovering lyfta hela huset. Fortsätt läsa här om badrumsrenovering.

Planera badrummet

Det första ni kommer att behövs göra är att planera badrummet. Ska handfat, dusch, badkar och toastol finnas på sin nuvarande plats? Ska ni flytta om för att göra badrummet så att man kan använda det mer effektivt? En bra planering kan lyfta hela badrummet.

Välja material i badrummet

När man väl har planerat hur badrummet ska se ut, är det dags att välja material. Det finns ett mycket stort utbud av byggmaterial att välja mellan. Även om det är inne med olika färggranna trender, bör man välja färger som inte är för personliga, eller skrikiga. Även om ni tycker det är snyggt är det inte säkert att era potentiella köpare tycker det. Då kan det vara bra att inte skrämma bort dem med alltför mycket rosa, grönt eller rött. Då bör man välja en neutral färgton i badrummet. Samma gäller mönsterval. Det är bra att välja diskreta mönster, om man är osäker. Beigt, ljust grått eller vitt kan vara just sådana neutrala färger att välja.

Jacuzzi eller bastu?

Här kan man ta ett högre pris för huset om man har inrett det med lite lyxigare detaljer, som ett jacuzzibad, eller en bastu inomhus. En bastu behöver inte ta så stort utrymme i anspråk. Man kan gott och väl bygga en bastu på cirka 15 kvadrat. Då kan man inreda den i mysiga träpaneler på väggar och tak. På golvet är det bäst med betonggolv och trätrallar som man kan flytta på för att vädra ut fukt.

8 Mar 2018