Så kan du göra om bostaden för försäljning

Ska du sälja din bostad? Vill du få ett högre pris på den? Har du svårt att få det pris som du önskar på den, kan det vara en mycket bra idé att bygga om den. Du kanske vill göra bostaden renare, fräschare, lägga nytt trägolv, bygga sovloft – helt enkelt göra huset mer attraktivt. Då kan det vara bra att anlita ett byggföretag som kan komma med bra idéer eller förverkliga de idéer som du har.

Ta alltid hänsyn till fastighetens ursprungliga utseende

En riktigt seriös byggfirma, tar alltid hänsyn till fastighetens ursprungliga karaktär och vad som passar i den och inte raderar den. Man gör renoveringarna med hänsyn till byggnadsvård och anpassar fastigheten i enlighet med den tiden stil och material. Är det en gammal fastighet bör man använda särskilda profiler till golv och dörrlister. Man lägger inte ett plastgolv i ett hus från sekelskiftet, utan lägger ett vackert trägolv.

Man placerar inte en fyrkantig köksinredning utan en inredning som går i gammal stil. Det viktiga är att man inte väljer inredningen i en stil som sticker ut för mycket, eller som är i en färg som avviker för mycket, utan väljer neutrala färger och materialval. Många potentiella kunder kan avskräckas om det är för starka, eller mörka färger, eftersom de tänker att de måste måla eller tapetsera om för att de själva ska trivas i den nya bostaden. Får du tag i en byggfirma med tillräcklig erfarenhet, kan du få goda råd och tips och som har utfört liknande renoveringar för att höja standarden på den bostad som du vill sälja. De vet då vilka material som ska till för att få så många spekulanter som det bara är möjligt.

Så gör du för att hitta rätt byggföretag

Om du inte redan nu känner till någon bra och erfaren byggfirma, kan du ju i vanlig ordning fråga vänner och bekanta om de känner någon som de tycker är bra. Problemet är endast det att du kan få tips på någon som de tycker är bra, men du inte gillar. Då får du ändå göra om hela jobbet att hitta en bra firma som kan göra om din villa eller lägenhet. Du kan alltid googla byggföretag Stockholm, eller byt ut Stockholm med den ort där du bor. Då får du se flera olika namn på företag, som arbetar nära dig. Be då om offert, och helst ett kostnadsfritt hembesök, så att de kan bedöma hur mycket arbete som krävs innan de ger dig en offert. När du bett om flera offerter, kan du sedan välja det företag som du tycker verkar bäst. Be sedan om referenser – detta är väldigt viktigt då du vill ha någon som är noggrann, trevlig och flexibel, och som är bra att ha med att göra.

4 Apr 2018