Ska du köpa hus?

Funderar du på att köpa hus? Har man lite sparpengar är det verkligen läge att slå till och köpa hus. Det verkar som att marknaden är relativt mättad och att den spikraka uppgången på huspriser verkar mattas av just nu. Även om det kan verka uppmuntrande att priserna bara skjuter höjden, är det en matematisk omöjlighet att det ska fortsätta.

Huspriserna kan inte stiga i det oändliga

Allt har en ände, så även uppgången av huspriser. Det är inte så att kurvan har vänt, det är endast så att priserna har planat, de har stannat på en nivå som ligger på den nivå som kunderna klarar av. Hur länge priserna ska stanna på den nivå vi ser just nu är osäkert och vi vet inte om de kommer att stanna kvar, stiga på nytt, eller dramatiskt gå ner. Oberoende vad som händer med huspriserna, kan det vara läge att slå till ifall du funderar och känner behov av ett husköp.

Ska du köpa ett renoveringsbenäget hus?

Ibland kan man hitta pärlor bland bostadsannonserna. Det kan handla om hus som ”har en charm” och ”potential”, vilket innebär att huset är i stort behov av renovering. Priserna går ner när det handlar om hus som den nya ägaren är tvungen att lägga ner resurser på huset. Vill man köpa ett nytt hus som man är tvungen att renovera, innan man kan flytta in? Eller väljer du att köpa ett renoveringsbenäget hus och renovera det allt efter som tiden går. Vissa familjer står ut med att leva med viss oordning. Då kan de bo i ett hus som lite ser ut som en byggarbetsplats. Att bo och leva så är verkligen det ultimata testet på om ni som par, eller familj passar ihop och klarar av gemensamma utmaningar och påfrestningar.

Renovera uppifrån ner

När man renoverar är det stor idé att renovera uppifrån och ner. Börja med taket, ska det målas om? I vilken färg? Ska väggarna tapetseras om? Då bör man alltid riva de tidigare tapeterna, spackla och slipa väggarna innan du kan hänga upp nya tapeter. Till sist kan man se över golvet, ska du slipa det? Behöver du byta ut utslitna delar? Känner du dig osäker på hur du borde göra med slitna golv kan du alltid ta kontakt med en professionell golvläggare, som gör kostnadsfria hembesök och som kan råda dig till vad du bör göra med de slitna golven.

Här hittar du ett proffs på golv

Bor du i Stockholm bör du inte få särskilt svårt att hitta en bra och professionell golvläggare. Dock har inte alla kostnadsfria hembesök. Om du vill få ett kostnadsfritt hembesök, kan Diu googla slipa golv Stockholm och be om offert och samtidigt fråga om de gör kostnadsfria besök. Gör de det, är de förmodligen noggranna och är måna om att göra ett bra jobb. Klicka på denna länk för att läsa mer om golvslipning i Stockholm.

13 Mar 2018