Skapa din drömträdgård

Uppnå din drömträdgård – Nya regler kring komplementbyggnader ger möjlighet till en extra inkomst

Året bjuder på fantastiska möjligheter för dig som drömmer om en vacker trädgård. Med sprakande färger och frodiga träd kan du äntligen förverkliga din trädgårdsdröm. Att kunna njuta av utelivet på sin egen tomt och omges av skönheten som trädgården erbjuder är en lycka i sig. Kanske funderar du på att anlita en trädgårdsdesigner som kan hjälpa dig att förverkliga din vision, eller så tar du saken i egna händer. Oavsett vilket val du gör är det viktigt att tänka strategiskt. Du bör överväga den stil du vill ha och hur du tänker använda din trädgård. Om du har en lagom stor tomt kan du dessutom nyttja den för att skapa en extra inkomst. En intressant möjlighet är att bygga ett modernt och stilfullt attefallshus i trädgården – ett hus som inte bara tillför något vackert till helheten utan även har praktiska fördelar som att kunna hyras ut för en extra inkomst.

Ett snyggt attefallshus som komplement

Att välja en välplanerad trädgård och att bygga ett snyggt attefallshus är något som du stolt kan visa upp. Attefallshus finns i otaliga modeller, och med en yta på upp till 30 kvm erbjuder de en riktigt fin planlösning. Ditt attefallshus kan fungera som en gäststuga, ett förråd eller ett hem för studenter och andra som har svårt att hitta bostad. Under våren kommer regelverket att underlättas avsevärt, vilket innebär att du kan bygga ett komplementhus på din tomt utan att behöva söka bygglov. Ett minimalistiskt och stilfullt attefallshus i trädgården kan även fungera som en vacker avgränsare och skydda mot insyn, vilket skapar en mysigare atmosfär i din trädgård. Tänk dig ett vackert hus med stora fönster och en solig innergård där du kan njuta av avkoppling och sköna stunder i solstolen.

Skapa din drömträdgård med smart trädgårdsdesign

För att förverkliga din drömträdgård börjar du med att välja den bästa platsen för ditt nya attefallshus. Därefter planerar du resten av trädgården utifrån detta. Skapa insynsskydd runt om med hjälp av vackra buskar. Det finns ett brett utbud av buskar att välja mellan, så välj de som passar just din trädgårdsstil. Bryt av med eleganta plank och spaljeer där klätterväxter som klematis eller rosor kan frodas. Skapa en lummig trädgård med hjälp av gröna rabatter och färgmatcha växterna genomtänkt. Glöm inte att matcha färger mot huvudbyggnaden och ditt nya attefallshus. En kombination av vackra stockrosor mot en vit fasad kan skapa en drömsk känsla. Fundera över att använda kontrasterande färger eller ton-i-ton och skapa även kontraster med höga och låga växter samt stora och små blad. Pampasgräs är ett populärt gräs som ger trädgården en vacker och modern touch. Och varför in

23 Aug 2023