Skydd av de käraste ägodelarna

Hemmet är för många en borg. Det är platsen där man kan slappna av och ladda batterierna inför nästa dag. Här är tips på hur man kan göra sitt hem till en säker och trygg plats för hela familjen.

I hemmet har man oftast allt som man äger och har. Allt det som man har samlat på sig genom åren och som är av ekonomiskt eller känslomässigt värde. Därför är det inte bara en ekonomisk utan känslomässig katastrof om något skulle hända. Som ett inbrott eller en brand. Men det finns sätt att göra hemmet säkrare för att kunna skydda det som är viktigast. Såväl familjemedlemmarna som de käraste ägodelarna. När det kommer till skydd av hemmet så är det först och främst ett skydd mot yttre påverkan som man behöver skaffa sig. Det vill säga ett så kallat skalskydd. Tak, golv, väggar som gör att andra människor eller djur hålls utanför hemmet. Men det är även viktigt att hålla vatten i form av regn och snösmältning på utsidan av huset och inte låta det komma in.

Tjuvens första val

Vid inbrott så är alltid tjuvens första val att ta sig in genom en dörr. Det är den enklaste vägen att ta sig in. Men även den enklaste vägen att komma ut igen om man har stöldgods med sig. Speciellt om man har större saker att bära på som en tv, dator, konst eller liknande. Bor man i lägenhet så kan ytterdörren vara den enda möjligheten att ta sig in i bostaden. Därför är det först och främst viktigt att man satsar på en riktigt bra ytterdörr. Gärna en dörr som mer eller mindre är omöjlig att bryta sig in genom. Men även omöjlig att ta sig ut ur, om man väl kommit in.

Vid en eldsvåda

När det börjar brinna i ett flervåningshus så är det även där vanligast att rök och eld sprider sig genom ytterdörren. Men det finns dörrar som effektivt fortsätter hålla sin ställning även om det brinner runt omkring den. Med stål i dörren kommer inte dörren att fallera ens vid en brand. Det innebär inte att man nödvändigtvis behöver ha en dörr som ser ut som en källardörr med synligt stål. Man kan istället välja en dörr som endast har en stålkärna. Runt omkring kan man välja ett träslag som klär in dörren. Det ger ett snyggare, behagligare och mer välkomnande intryck. Lär dig mer om ståldörrar på denna sida: https://www.ståldörrar.nu 

11 Nov 2020