Solceller för BRF blir snart bästa försäljningsargumentet

Det är inte priset på solcellerna, utan priset på el som avgör om stora investeringar i solceller för BRF är en vettig investering. Och elen blir bara dyrare.

Det har länge varit en diskussion kring när rätt tid att investera i solceller kan vara. Vi har kunnat se hur solceller blir billigare hela tiden, vilket gör en stor investering för tidigt dålig. Vi har dock nått den nivå nu där priset inte kommer att sjunka så dramatiskt år från år att det är lönt att vänta. Däremot kan vi se hur priset på el skenar uppåt. Eller i bästa fall åker berg och dal bana.

Boende i BRF gillar inte att rida rodeo på elpriserna utan solceller

När elpriserna låtsas att det handlar om en rodeo-ritt, då trivs inte bostadsrättsinnehavare. Ingen gillar det. Man vill ha stabila priser. Helst låga. Ännu hellre gratis. Investerar man i solceller för BRF så har man garanterat ett stabilt pris. Ja, det är en stor investering i början - men den har betalat sig efter 10 år. Därefter håvar man in gratis el de kommande 20 åren.

Med pris på solceller som gick neråt var det svårt att veta när det var dags att investera. Med priser på el som bara går uppåt är valet mycket enklare. Det är dags nu genast. För varje dag man väntar är det pengar man får lägga på dyrare och dyrare el. En investering i solceller för BRF känns därmed helt och hållet logiskt.

21 Apr 2022