Som husköpare har man undersökningsplikt

Gör en grundlig husbesiktning innan husköpet och slipp jobbiga överraskningar. Som köpare har man också undersökningsplikt och kan inte komma i efterhand och klaga på uppenbara fel.

Innan man köper ett hus måste man noga undersöka det för att se om det finns några upptäckbara fel eller brister i konstruktionen. Hittar man fel har man ofta möjlighet att få ner priset eller helt dra sig ur affären. Det kan vara svårt att själv besiktiga ett hus och det är lätt att man förälskar sig i hus och väljer att inte se de fel och brister som finns. Därför kan det vara bra att använda sig av en oberoende, certifierad besiktningsman med neutrala ögon.

Hitta en besiktningsman i Stockholm

Även för säljare av hus kan det vara bra att göra en husbesiktning då detta ofta kan leda till ett högre pris för fastigheten eftersom köparen då vet i vilket skick huset är i. Det är faktiskt inte bara äldre hus som har fel och brister, utan det är minst lika vanligt med skador och brister på nya hus. Det kan dock vara svårare att upptäcka felen på ett nyare hus, men en erfaren besiktningsman vet var man ska leta och kolla extra noga. Vill man som köpare eller säljare ha hjälp med en husbesiktning i Stockholm ska man vända sig till en certifierad besiktningsman och som även har en ansvarsförsäkring. Man kan också be om referenser från tidigare uppdragsgivare och kolla upp dessa. Detta innan man bestämmer sig för vem man ska anlita.

26 Nov 2020