Spara in på allt med bergvärme i Stockholm

Det finns i princip inga nackdelar med att värma upp din villa eller BRF med bergvärme. Både sett till privatekonomi och miljöpåverkan är bergvärme i Stockholm en riktig vinstaffär.

I Stockholm gäller det att hålla i slantarna. Bostadspriserna är höga nog som det är. Att slösa pengar på dyra uppvärmningssystem är bara onödigt. Att bränna olja är bokstavligt talat samma sak som att bränna pengar. Att installera bergvärme kräver visserligen att du gör en investering. Engångssumman du får betala för att få bergvärmen på plats kan verka hög. Det är dock viktigt att tänka på att du bara betalar en installationskostnaden en gång. Kostnaden för installationen av bergvärme i Stockholm behöver du slå ut på alla de år investeringen kommer värma dig. Efter att ha räknat på det blir det tydligt för de allra flesta att bergvärme lönar sig i längden. Och det med råge.

Miljö eller pengar – bergvärme dubbel vinnare

Miljömässigt är bergvärme också en riktig vinnare. De flesta vet nog att det är en dålig idé ur miljösynpunkt att bränna olja. Men visste du att bergvärme även jämfört med fjärrvärme är det bättre miljövalet? Fjärrvärme släpper nämligen ut hela 97% mer koldioxid i stratosfären än vad bergvärme gör. En svindlande siffra i klimatkatastrofernas tid då miljötänkande blir allt viktigare. För dig som gillar siffror och pengar mer än du gillar miljön kan nämnas att besparingen på uppvärmningskostnaden kan bli så mycket som 80% för ett hushåll som går över till bergvärme. Det låter som ett bergsäkert val, eller hur?

14 Oct 2021