Steg för steg till en godkänd flyttstädning

 

Flyttstädning är något som många gruvar sig för då de har dåliga erfarenheter sedan tidigare. Ett oändligt skrubbande av kökskakel med ingrott fett. Rensning av golvbrunnen i badrummet som verkar husera monster från en annan planet… Torkning av lister som verkar vara kilometerlånga… och sen kommer hyresvärden med vita handskar och hittar något ytterligare att klaga på. Du vill inget hellre än att åka hem till din nya bostad för att vila efter en slitsam dag och sakta börja packa upp flyttlådorna, men nej, här ska det putsas i ett par timmar till.

 

Lika många är det som har anlitat en städfirma för att sen lik förbannat få åka tillbaka till den gamla lägenheten för att rätta till misstag för att de har slarvat med några detaljer. Det är särskilt jobbigt om flytten sker mellan orter med längre avstånd. Då är det sista man vill göra att åka tillbaka till den gamla bostaden för att skrubba väggen bakom spisen för att städfirman har slarvat.

 

Så hur ska man då gå tillväga för att få en flyttstädning utförd som faktiskt godkänns? Här kommer lite tips:

 

  1. Välj en bra städfirma. Använd Reco eller någon liknande sajt med kundrecensioner eller hör efter bland släkt, vänner och arbetskollegor för att hitta ett städföretag som gör ett bra jobb. Det lönar sig att anlita ett proffs för just flyttstädning.

 

  1. Fråga din hyresvärd vad som ska utföras och be att få en checklista på förhand så att inget steg missas. På så sätt kan du också beställa till eventuella tilläggstjänster om allt inte inkluderas i städfirmans standardutbud.

 

  1. Töm bostaden ordentligt. Om flyttstädningen måste utföras samma dag som du flyttar ut kan du tömma ett rum i taget och be att städarna börjar där.

 

  1. Kontrollera själv städningen när den är klar och innan du ringer efter hyresvärden.

 

  1. Se till att städpersonalen är kvar vid städbesiktningen så att de omedelbart kan åtgärda eventuella brister vid behov. Vissa städföretag utlovar till och med en nöjd kund-garanti som innebär att de åtgärdar bristerna utan extra kostnad. Det är förstås en extra trygghet för dig som kund.

 

Lycka till med flytten!

10 Feb 2017