Stopp i avlopp är inte kul

Har du varit med om stopp i avlopp vet du att det verkligen inte är något man längtar efter. Det är bara att tacka för alla de som kan och vill hjälpa en.

Stopp i avlopp är rena pesten tycker det flesta. Det är inte många som vill ta sig an att rensa det. Är du noga med att hålla rent och kontinuerligt rensa i golvbrunnar och vattenlås så blir det aldrig några stora stopp. Då blir det heller inga kostnader att tala om.

En person som är utbildad inom VVS kan det här med stopp i avlopp. Ibland räcker det med en sugpropp för att det ska rinna bra igen. Andra gånger får man ta till hårdare tag. Då är det rensvajer och rensband som ska fram. De är bra om felet sitter bortanför vattenlåset.

Stopp i avlopp är någons levebröd

Vem ansvarar för att åtgärda stopp i avloppet, kanske du undrar. Det beror på vem som äger fastigheten. Har du själv köpt en tomt med en fastighet på är det ditt ansvar att se till att avloppet fungerar. Det blir alltså du som får ringa efter slamsugare eller rörmokare om det blir stopp.

I första hand kollar du om det är något du kan åtgärda själv. Om det inte är det måste expertis komma på plats och lösa upp det som sitter fast i avloppet. Det kan göras på lite olika sätt. Är det riktigt illa kanske det måste till en slamsugare. Oftast löser det sig när man spolar i avloppet.

25 Jun 2022