Storstäda inför visningen

Att göra ett bra första intryck är alltid viktigt. Extra viktigt är det när det kommer till fastighetsförsäljning. Potentiella köpare går ofta på en mängd olika visningar och det kan vara svårt att som säljare sticka ut från mängden.

Se till att din bostad är i bästa möjliga skick innan visningen

Först och främst bör du se till att lägenheten är i toppskick. Korrigera gärna eventuella synliga fel såsom fasta fläckar på väggar eller golv, synliga repor i trägolv eller om tapeter eller lister har släppt på några ställen. Fläckar på vita väggar målar du enkelt över och repor eller fläckar på golv kan du försiktigt slipa ner eller försöka skrubba bort. Har listerna släppt bör du fundera på om det ändå inte är värt att lägga in nya lister inför visningen och om tapeter är på väg att lossna kan du fixa till dem med tapetklister.

Storstäda ordentligt

När sedan de synliga och mer fasta felen är korrigerade är det dags att ta itu med storstädning av bostaden. Lägg ner ordentligt med tid på detta så att du verkligen visar upp din bostad från des bästa sida. Känner du dig osäker på om du har kompetens, ork eller tid att sköta storstädningen själv rekommenderar vi att du lejer ut den till en professionell städfirma. Det är en engångsinvestering som i stort sig lönar sig varje gång.

Anlita proffs

Genom att anlita en städfirma för att storstäda din lägenhet inför visningen kan du själv ägna dig åt viktigare saker som att se till att allt är snyggt och prydligt och att lägenheten är inredd på ett sätt som appellerar till potentiella köpare. Om du inte vill sköta homestylingen på egen hand finns det många städfirmor som även kan hjälpa till med det.

De pengar som du väljer att investera inför en visning brukar ofta ge resultat i form av fler intressenter som leder till fler budgivare som i slutändan leder till ett högrre slutpris!

13 Oct 2016