Takläggare i Göteborg för takvård

Den som har hus på västkusten vet att hustaken får sin beskärda del av regn och ruskväder. Låt en takläggare i Göteborg undersöka taket lite då och då.

Hus som ligger på västkusten kan ibland ha det lite besvärligt. Höststormar sveper in och vindbyar tar ibland med sig tegelpannor eller ställer dem på tvären. Om tegelpannorna blivit skadade och spruckit kan en enstaka köldknäpp förvärra läget med resultatet att vatten kan tränga in.

Familjens vackra villa med utsikt över västerhavet har skänkt mycket glädje. På sommaren har det gått att ta en kort promenad till stranden för salta och uppfriskande bad. Läget har dock inneburit vissa påfrestningar på villans fasad och tak. Vid flera tillfällen har du fått klättra upp på taket och rätta till tegelpannor och fästa plåten på vindskivorna.

Takläggare i Göteborg lägger om taket

Med stigande ålder har du blivit allt mindre benägen att klättra på ditt tak och inte minst när tegelpannorna är hala och slippriga. Men varför göra sådant när det finns erfarna takläggare i Göteborg att tillgå? Vid två tillfällen har en takläggare undersökt taket och gjort några korrigerande åtgärder, men nu har vägs ände nåtts.

“Om jag ska vara uppriktig tycker jag att det är dags att lägga om ert tak”, säger takläggaren. “Det finns många skador på plåt och tegelpannor och jag är rädd för att träet på vissa ställen kan ha ruttnat”, fortsätter han. Takläggaren föreslår att ni byter ut tegeltaket mot ett plåttak. Ett sådant tak blir underhållsfritt och håller även i längden.

22 Aug 2023