Thujor ger insynsskydd

Thujor är det perfekta valet om man vill ha tomten insynsskyddad men samtidigt inte vill sätta upp en stort staket. Thujor är ett prisvärt alternativ.

Har man en tomt som ligger i anslutning till en gata eller en väg som är väl trafikerad kan ett insynsskydd vara bra. Vem vill smita ut i trädgården och sola sin bleka och spritt språngande nakna kropp medan förbipasserande med uppspärrade ögon tappar glassen. Ibland vill man bara vara ifred.

Samtidigt kan grannen bli lite irriterad när man bankar ner ett två meter högt staket runt tomten. Ett insynsskydd som samtidigt skapar skugga över halva grannens tomt ger kanske inte den bästa grannsämja? Så hur gör man? Flyttar?

Thujor växer lagom fort

Nej, man behöver inte flytta, man behöver skaffa sig ett staket som bara “råkar” bli för högt. Thujor är det perfekta alternativet. Skaffa thujor från en bra firma som ger robusta plantor som växer snabbt. Sätt ner dem runt tomten och övertyga grannen om att det ska bli en thujahäck i medelhöjd, inte så att det stör någon.

Sedan är det bara att glömma bort att klippa. Efter en sisådär 3 år är häcken 2 meter hög och när grannen kommer förbi och frågar om du behöver hjälp att klippa ner thujahäcken lite så tar du emot hjälpen och klipper en liten bit. Thujan växer snabbt så nu är det bara att glömma bort den igen något år för att den ska ge bra insynsskydd igen. Thujahäcken är det perfekta valet som insynsskydd som inte skapar en utdragen grannfejd.

6 Sep 2022