Trender inom markiser för 2017

Det tekniska utvecklingen går framåt på alla områden och markisbranschen är inget undantag. Det har hänt mycket på marknaden de senaste åren, och efterfrågan på nya high tech-produkter ser inte ut att minska. Anledningen är förstås att svenskar ägnar allt mer tid åt heminredning och att skapa en trevlig ljusmiljö både inom- och utomhus ingår förstås i detta. 

Ständig materialutveckling

Materialen utvecklas ständigt och många nya solskyddsprodukter tillkommer varje säsong. Bland mönster och färger är utbudet gigantiskt idag, men enkla, enfärgade, naturliga färger är fortfarande populärast. Offwhite, svart, brunt, grått, ockra och olika jordiga är populära markisfärger och så ser det ut att förbli även under 2017 och 2018. De nordiska markisköparna är helt enkelt ganska konservativa i sina val, starka färger och uttrycksfulla mönster väljs fortfarande ofta bort i konkurrens med klassiskt stilrent svart och grått.

En trend som spås vara stark under de närmaste åren är något av en kompromiss: gråskalor som kombineras med inslag av pasteller och neutrala färger som blandas med starkare.

En tydlig tendens är att stilmedvetenheten ökar och att många ser altanen eller uteplatsen som en förlängning av vardagsrummet. Markisvävens färger matchar inredningen där inne och gränserna mellan hus och uteplats suddas ut allt mer.

Tekniken går framåt med hög hastighet

En annan trend som bara går framåt år för år är tekniken. Motorer och olika former av automatik kommer starkare på den svenska marknaden. På stark frammarsch är markiser som styrs som en del i ett “smart hem”. Automatiken kan här enkelt styras med hjälp av dator eller smartphone. Med några enkla tryck eller förprogrammeringar kan du enkelt välja när markisen ska rullas ut eller in och hur långt det ska rullas ut. Sol- och vindstyrda markiser är också fortsatt populära och går idag att kombinera med smarta varianter.

Specialdesign allt hetare

Specialdesignade markiser är också en starkt uppåtgående trend. Terrassmarkiser och screenmaskiner med personliga stilar och designer helt enkelt. Framstående designers tar markisen långt från den traditionella gråa stilen och ger ett lyft åt altanen med snygga mönster och tryck. Vill du ha din favoritbild på markisen så finns det idag företag som kan erbjuda specialtryck. Designade markiser är en trend som varit het länge i stora delar av Europa, och nu tar den också allt mer plats även i Norden.

Intresserad av att snygga till uteplatsen? Här kan du hitta kvalitativa markiser.

22 Jun 2017