Vad händer när du anlitar en fastighetsförvaltare?

Dagen gryr i Göteborg. Du har blivit störd flera gånger under natten. Hyresgäster ringer om akuta händelser, du har administration att ta tag i. Kanske en fastighetsförvaltare vore något?

Det går inte att komma ifrån att äga hyresfastigheter i Göteborg kan vara lönsamt. Efterfrågan på hyreslägenheter är stor och det finns många möjligheter att göra bra affärer. Men så är det hyresgäster och skötsel av fastigheten. Inte bara själva fastigheten utan markområden och parkeringar.

Äger du flera fastigheter mångdubblas problemen. Göteborgs härliga charm inkluderar saltstänk som sliter på fastigheter. Det finns många anledningar varför fastighetsförvaltning i Göteborg kan lejas ut till någon annan. Det kan vara de delar du tycker är svårast att hantera själv till hela förvaltningen.

Vad gör en fastighetsförvaltare?

Egentligen allt. Du kan låta någon ta över fastighetsförvaltningens delar som administration och ekonomi. Du kan också överlåta den tekniska förvaltningen. Eller hela paketet. När det kommer till den ekonomiska förvaltningen är det viktigt att hitta någon du kan lita på. Samtidigt kan du förlita dig på att ekonomin sköts på allra bästa sätt.

Fördelen med att lämna över förvaltningen är inte bara att du slipper tänka på saltstänken som sliter. När hösten och vintern kommer så har du någon som ser till att hyresgästerna inte ringer om parkeringar som snöat över. Beroende på vem du anlitar kan du också få nätterna ifred. För du slipper få samtal när det sker akuta saker som ska åtgärdas. Ägande av fastigheter blir smidigare med fastighetsförvaltning.

25 Apr 2021