Vad man ska tänka på när man vill installera sprinklersystem

För ökad säkerhet i sina lokaler kan man med fördel installera ett sprinklersystem. Titta närmare på vad en sådan installation innebär och vad som ingår.

Inför renoveringen av de befintliga företagslokalerna kommer ett antal säkerhetstjänster att installeras. Bland annat ska det in ett nytt larmsystem, nya brandsäkra dörrar och ny ventilation. Dessutom har ni bestämt att det är dags att installera ett sprinklersystem, eftersom det har varit på tapeten väldigt länge men aldrig blivit av.

Men precis nu under pågående renovering känns det som att det är hög tid att förnya även detta, då det är en del av det nya säkerhetstänk ni vill på in på företaget. Men vem ska man vända sig till om man behöver ett pålitligt sprinklersystem? Vi kommer att kika lite närmare på detta nedan.

Välj rätt leverantör av sprinklersystem

Något som man bör tänka på när man ska installera ett sprinklersystem, är att välja en leverantör som har varit med länge i branschen och har gott renommé. Man ska kunna lita på att de kan erbjuda serviceavtal på installerade anläggningar och att service kan ske omgående om något skulle strula.

Erfarenhet av att installera system i alla typer av byggnader och anläggningar är också meriterande, då ni vill kunna lita på att allt fungerar felfritt hos er. Fråga gärna er leverantör om vad som ingår i deras tjänster och om de uppfyller de krav ni har gällande både säkerhet och brandskydd på ert företag. Beställ sprinklersystem av detta företag: www.maxcon.se

6 Jul 2022