Vad räknas som en badrumsrenovering i Stockholm?

Då man talar om badrumsrenovering så finns det olika varianter som alla räknas in i begreppet. Det kan alltså egentligen räcka med att riva ut ett badrumsskåp för att hävda att en badrumsrenovering har genomförts likväl som att man byter kakel, river ut badkar, dusch och tvättställ också räknas in. Det här kan ställa till lite bekymmer och framförallt om man bor i Stockholm och står inför att köpa en ny bostad. Det har nämligen visat sig att just en badrumsrenovering är en sak som kunder ofta söker och detta har mäklare över hela Stockholm tagit fasta på.

Man kan alltså som mäklare i Stockholm hävda att ett objekt genomgått en omfattande badrumsrenovering – trots att bara ett skåp rivits ut - och därigenom locka fler potentiella kunder. Det här blir en orättvis situation sett till de som verkligen har anlitat ett företag och genomfört en omfattande badrumsrenovering – här menar vi alltså då allt ifrån nytt kakel, nytt badkar och så vidare – som kanske i sin tur inte får lika många kunder till sin visning.

Även sett ur köparens perspektiv så blir ju det här med badrumsrenovering ett luddigt och svårbegripligt begrepp i Stockholm – att gå på en visning där det utlovats att en badrumsrenovering har utförts och sedan upptäcka att man bytt ut ett skåp. Ja, det är ju bara slöseri med tid. Här har alltså mäklare ett litet ansvar i Stockholm och detta är att kalla saker vid sitt rätta namn – en badrumsrenovering bör alltså vara lite mer än ett skåpbyte och det borde alltså krävas mer än det för att det ska få stå så i en bostadsannons.

Hur detta dilemma uppstått just i Stockholm är lätt att förstå och detta då man helt enkelt har en sådan extrem bostadssituation där att mäklare tar till varenda litet trick ur boken för att kunna maximera vinsten vid en försäljning. Här har alltså begreppet badrumsrenovering vattnats ur och devalverats och likaså har termer som havsutsikt, närhet till grönområden och öppna planlösningar gått samma öde till mötes. Det här är alltså specifikt just för Stockholm men riskerar att sprida sig till andra större städer som Malmö och Göteborg där en liknande bostadssituation börjar visa sig. Bli därför inte förvånad om du någon gång läser om en omfattande badrumsrenovering i någon av dessa städer och sedan blir besviken under själva visningen – detta är nämligen något som man under flera år har upplevt i Stockholm.

Regler kring begreppet badrumsrenovering i Stockholm måste komma

Det krävs alltså något sorts reglage kring denna urvattnade term och hur detta ska gå till är svårt att svara på. Kanske kan man helt enkelt vara tvungen att uppnå vissa kriterier för att få nämna ordet badrumsrenovering i en bostadsannons i Stockholm.

Här menar vi att man exempelvis måste ha kaklat om eller att man måste ha bytt badkar innan man har rätt att kalla det badrumsrenovering – annars får en en mäklare i Stockholm helt enkelt säga att det finns potential för renovering eller liknande. Klart står i alla falla att det i nuläget bara är ett slöseri med kundernas dyrbara tid.

22 Mar 2017