Varför städning vid en flytt i Stockholm är så viktigt

När du ska flytta måste du lämna lägenheten/villan riktigt ren och fin för de nya ägarna eller hyresgästerna. Att anlita flyttstädning i Stockholm underlättar om du inte hinner städa själv.

I Norden är det vanligt att man lämnar sitt före detta boende i bästa möjliga skick. Beroende på hur ditt kontrakt ser ut kan du behöva spackla igen hål på väggarna eller måla om innan du flyttar ut. I princip ska hemmet se så rent och städat ut så att den nya familjen kan flytta in utan att behöva ägna tid åt städning. När du har en stressig flytt på gång är städbiten inte precis något som du ser fram emot. En flyttstädning är inte heller en snabb och enkel städning. En del jämför den inte ens med en vanlig djupstädning. Badrum och kök behöver extra uppmärksamhet. Desinficering och rengöring. Resterande rum behöver också grundlig rengöring. För att spara på krafterna kan du anlita en professionell städfirma.

Fördelar med att anlita en städfirma för flyttstädning

Detta gör att du har mer tid och kraft att koncentrera dig på din flytt. Har du långt att köra för att komma till ditt nya boende har du säkert inte någon stor lust att behöva åka tillbaka för att städa efter dig. Du kan istället be professionella städare att komma på en bestämd dag för att fullborda flyttstädningen. Städfirmor som arbetar med flyttstädning i Stockholm har kunskap och erfarenhet om vad som behöver städas, hur intensivt och med vilka material. Dessutom får du garanti. Skulle den nya ägaren eller hyresgästen klaga på städningen, är det inte du som måste åka tillbaka och skrubba. Det tar städfirman hand om. Ett enkelt sätt att slippa stress när du ska flytta.

Att tänka på när du anlitar flyttstäd

För att hitta rätt firma för din flyttstädning bör du ta hänsyn till deras rykte. Har städfirman ett gott rykte, nöjda kunder och ett positivt bemötande kan du känna dig lugn om att allt kommer gå bra. För att ta reda på detta rykte kan du kolla upp deras hemsida och respektive sociala medier. Där brukar du kunna läsa kommentarer från tidigare kunder och plocka på dig lite information kring tjänster och priser. Till sist är det bra att ta kontakt och be om en offert innan du bestämmer dig. Kom ihåg att om du anlitar flyttstäd i god tid kommer du få ett mycket bättre pris.

20 Sep 2021