Variation eller enhetlighet?

Alla har olika idéer när det kommer till inredning. Där någon önskar en enhetlig färg i hemmet vill någon annan se en brokig blandning av glada färger. Att diskutera smak är meningslöst.

Solen lyser på alla hus och regnet gör inte heller någon skillnad. Att försöka undvika det ena eller det andra fungerar dåligt. Har du en fastighet som kräver målning får du snällt anpassa dig och köpa färg som tål både väta, sol och kyla. Bostadens insida är en helt annan femma. Inomhus kan vi släppa loss vår kreativitet och lekfullhet. Där inreder du så personligt som du har lust.

Vi är olika och vi har inte alltid samma preferenser. Vissa njuter av en stillsam enhetlighet. Rum med ljust målade väggar i liknande eller samma färg. Möbler och annan inredning ger variationen och det hela kan bli mycket vackert. Vissa ryser vid tanken. Mönstrade tapeter i varierande färger och i kombination av intressanta artefakter från resor jorden runt är också en acceptabel inredningsstil.

Det viktiga grundarbetet

Inredning börjar med väggarna. Är de inte snyggt målade eller tapetserade saknas själva grundförutsättningen för en vacker inredning. Ett målat eller tapetserat rum behöver också oftast nymålade karmar och ett fräscht tak vilket många inte räknat med.

I vår vackra huvudstad ryms en stor variation av bostäder, både vad gäller stil, storlek och ålder. Gemensamt för de alla är att de trånar efter en erfaren målares fasta hand. Du behöver alltså anlita en målare i Stockholm för att bostadens utseende ska överensstämma med din dröm.

19 Apr 2021